Recorder: Érzelmileg manipulálta, alkohollal itatta és szexuálisan is zaklatta a rábízott lányokat egy teológiai iskola tanára

2023. március 16. – 14:44

Másolás

Vágólapra másolva

A Recorder legújabb videójában egy egyházi iskola oktatója által elkövetett visszaélésekről számol be. Mint állítják, a Nagybányai Ortodox Teológiai Szeminárium egyik fődiakónusa, egyházi vezetői és tanári tekintélyét felhasználva érzelmileg manipulálta kiskorú diákjait. Osztályfőnökből „közeli barátjává” vált a 15 év körüli lányoknak, majd azt is megengedte magának, hogy szexuális tartalmú üzeneteket küldjön nekik, alkohollal itassa őket és az ágyban fényképezkedjen velük.

A portál bemutat számos üzenetváltást, valamint fotókat és videofelvételeket egy kirándulásról, amelyre a tanár, Daniel Farcaș egyedül utazott a lányokkal. Az egyik videón azt látszik, hogy hamuból keresztet rajzol a homlokukra, majd pálinkát önt a szájukba. Később eldurvult a buli, az asztalon táncoltak manelére, a lányok között pedig volt, aki már a lábán sem bírt megállni. Aztán az egyik diák szobájában folytatódott, ahol a tanár a lányokkal az ágyban fekve pózolt, egy Whatsapp csoportban pedig „Fozy és a hárem” címmel posztolták ezeket a fotókat. Fozy volt ugyanis a pedagógus beceneve.

A felvételek tavaly eljutottak mind az iskola vezetőségéhez, mind az illetékes püspökséghez, továbbá két értinett diáklány el is mesélte a történteket. A Recorder szerint azonban a kiszabott szankciók túlságosan enyhék voltak az elkövetett visszaélések súlyosságához képest. „Daniel Farcaș ma is az erkölcstan, illetve az Ó- és Újszövetség tantárgyak oktatója, mintha mi sem történt volna. Ráadásul azt a lányosztályt is tanítja, amellyel kirándulni ment” – írja a portál.

A Hotnews szerint a Máramarosi és Szatmári Ortodox Egyházmegye csütörtökön sajtóközleményben reagált, amelyben azt írják, hogy a tanárt elbocsátották a papságból. Sőt, már nyáron javasolták, hogy helyezzék át egy másik iskolába, de a szeminárium vezetősége nem oldotta meg a problémát. A teológiai iskola vezetősége megfosztotta az osztályfőnökségtől, illetve már nem ő tartja az erkölcstan órákat, de továbbra is ő tanítja az Ó- és Újszövetséget. „Az áldás visszavonását követően, súlyos erkölcsi, fegyelmi, didaktikai és pedagógiai vétségek miatt, Daniel Farcaș úr felmondta szerződéses kapcsolatát a teológiai oktatási intézménnyel” – írták a közleményben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!