Felakasztott holttestre találtak az egyik csíkszeredai iskola sportcsarnokánál

2023. március 16. – 11:46

Másolás

Vágólapra másolva

Felakasztott férfi holttestére találtak csütörtök reggel a csíkszeredai József Attila Általános Iskola sportcsarnokának egyik tartóoszlopán. A Székelyhon értesülései szerint a holttestet először egy szülő vette észre, aki gyermekét épp a Kisherceg napközibe kísérte.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint reggel 8 óra körül riasztották a rendőrséget. A helyszínen kiderült, hogy egy 28 éves, csíkszeredai férfiról van szó.

A Székelyhonnak a József Attila Általános Iskola igazgatója elmondta: nem az iskola területén történt a haláleset, a sportcsarnok hátulsó bejáratánál találták meg a fiatalembert.

Figyelem: a hír tartalma öngyilkossági gondolatokkal küszködő személyek számára felkavaró lehet. Szeretnénk őket biztosítani, hogy nincsenek egyedül, és anonim módon segítséget kérhetnek a Hallgatlak – Erdélyi Telefonos- és Internetes Lelkisegély-szolgálat szakképzett munkatársaitól, akik elérhetőek naponta 8-24 óra között a 0754 800 808 telefonszámon, és a [email protected] e-mail címen.

Az öngyilkosságokat övező gyakori tévhitekről, a veszélyeztetett helyzetben lévő személyek felismeréséről, illetve arról, hogy barátként, családtagként, kollégaként hogyan közelítsünk a bajban lévő emberekhez a Transtelexen külön cikksorozatban foglalkoztunk.

Az első részben azt is érintettük, hogy Székelyföldön háromszor több öngyilkosság történik, mint az országos átlag. A sorozat második részében azt jártuk körül, hogy az öngyilkossági kísérletet túlélő emberek milyen rossz tapasztalatokkal találkozhatnak az egészségügyi rendszeren belül, és ennek mi lehet az oka.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!