Felakasztott holttestre találtak az egyik csíkszeredai iskola sportcsarnokánál

2023. március 16. – 11:46

Másolás

Vágólapra másolva

Felakasztott férfi holttestére találtak csütörtök reggel a csíkszeredai József Attila Általános Iskola sportcsarnokának egyik tartóoszlopán. A Székelyhon értesülései szerint a holttestet először egy szülő vette észre, aki gyermekét épp a Kisherceg napközibe kísérte.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint reggel 8 óra körül riasztották a rendőrséget. A helyszínen kiderült, hogy egy 28 éves, csíkszeredai férfiról van szó.

A Székelyhonnak a József Attila Általános Iskola igazgatója elmondta: nem az iskola területén történt a haláleset, a sportcsarnok hátulsó bejáratánál találták meg a fiatalembert.

Figyelem: a hír tartalma öngyilkossági gondolatokkal küszködő személyek számára felkavaró lehet. Szeretnénk őket biztosítani, hogy nincsenek egyedül, és anonim módon segítséget kérhetnek a Hallgatlak – Erdélyi Telefonos- és Internetes Lelkisegély-szolgálat szakképzett munkatársaitól, akik elérhetőek naponta 8-24 óra között a 0754 800 808 telefonszámon, és a [email protected] e-mail címen.

Az öngyilkosságokat övező gyakori tévhitekről, a veszélyeztetett helyzetben lévő személyek felismeréséről, illetve arról, hogy barátként, családtagként, kollégaként hogyan közelítsünk a bajban lévő emberekhez a Transtelexen külön cikksorozatban foglalkoztunk.

Az első részben azt is érintettük, hogy Székelyföldön háromszor több öngyilkosság történik, mint az országos átlag. A sorozat második részében azt jártuk körül, hogy az öngyilkossági kísérletet túlélő emberek milyen rossz tapasztalatokkal találkozhatnak az egészségügyi rendszeren belül, és ennek mi lehet az oka.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!