Felakasztott holttestre találtak az egyik csíkszeredai iskola sportcsarnokánál

2023. március 16. – 11:46

Másolás

Vágólapra másolva

Felakasztott férfi holttestére találtak csütörtök reggel a csíkszeredai József Attila Általános Iskola sportcsarnokának egyik tartóoszlopán. A Székelyhon értesülései szerint a holttestet először egy szülő vette észre, aki gyermekét épp a Kisherceg napközibe kísérte.

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint reggel 8 óra körül riasztották a rendőrséget. A helyszínen kiderült, hogy egy 28 éves, csíkszeredai férfiról van szó.

A Székelyhonnak a József Attila Általános Iskola igazgatója elmondta: nem az iskola területén történt a haláleset, a sportcsarnok hátulsó bejáratánál találták meg a fiatalembert.

Figyelem: a hír tartalma öngyilkossági gondolatokkal küszködő személyek számára felkavaró lehet. Szeretnénk őket biztosítani, hogy nincsenek egyedül, és anonim módon segítséget kérhetnek a Hallgatlak – Erdélyi Telefonos- és Internetes Lelkisegély-szolgálat szakképzett munkatársaitól, akik elérhetőek naponta 8-24 óra között a 0754 800 808 telefonszámon, és a [email protected] e-mail címen.

Az öngyilkosságokat övező gyakori tévhitekről, a veszélyeztetett helyzetben lévő személyek felismeréséről, illetve arról, hogy barátként, családtagként, kollégaként hogyan közelítsünk a bajban lévő emberekhez a Transtelexen külön cikksorozatban foglalkoztunk.

Az első részben azt is érintettük, hogy Székelyföldön háromszor több öngyilkosság történik, mint az országos átlag. A sorozat második részében azt jártuk körül, hogy az öngyilkossági kísérletet túlélő emberek milyen rossz tapasztalatokkal találkozhatnak az egészségügyi rendszeren belül, és ennek mi lehet az oka.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!