Közösen építünk virágzó országot, üzente a magyaroknak március 15-én a román államfő

2023. március 15. – 11:25

Másolás

Vágólapra másolva

A közös, európai irányú fejlődés, az együttélés és a kultúrák közötti párbeszéd kulcsszavak mentén épül fel Klaus Iohannis államfő március 15-i ünnepi üzenete.

A magyar nemzeti ünnep alkalmából a romániai magyarokat köszöntő szöveg a hivatalos államelnöki weboldalon jelent meg szerdán, összhangban azzal, amit Nicolae Ciucă államfő korábban megfogalmazott.

Az államfő a következőket üzente a romániai magyaroknak március 15-én:

Azon a napon, amikor a világ különböző pontjain élő magyarok az identitás, a kultúra és a történelem közös teréhez való tartozásukat ünneplik, szívből kívánok egészséget és jólétet a magyar nemzetiségű román állampolgároknak.

Ez az ünnepnap alkalmat ad arra, hogy ismét hangsúlyozzam a romániai magyarok jelentős részvételét közös projektjeinkben, valamint azt, hogy a többi nemzeti kisebbséggel együtt jelentősen hozzájárulnak a romániai társadalom fejlődéséhez és európai utunk megszilárdításához. Mint minden évben, március 15-e jó alkalom arra, hogy ismertessük azokat az értékeket és hagyományokat, amelyek gazdagították az európai kultúrát.

Az együttélés évszázadai megértették velünk a közös egzisztencia és a kultúrák közötti párbeszéd előnyeit. Az 1989-es forradalom óta eltelt három évtized megmutatja, hogy a párbeszéd, a tudás és a kölcsönös tisztelet révén a román állampolgárok, anyanyelvüktől függetlenül, hogyan építhetnek közösen virágzó és méltóságteljes országot.

A mai ünnep adjon Önöknek bizalmat és új energiát, hozzon fényt a lelkükbe, örömet és reményt a közösségükbe!

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!