Közösen építünk virágzó országot, üzente a magyaroknak március 15-én a román államfő

2023. március 15. – 11:25

Másolás

Vágólapra másolva

A közös, európai irányú fejlődés, az együttélés és a kultúrák közötti párbeszéd kulcsszavak mentén épül fel Klaus Iohannis államfő március 15-i ünnepi üzenete.

A magyar nemzeti ünnep alkalmából a romániai magyarokat köszöntő szöveg a hivatalos államelnöki weboldalon jelent meg szerdán, összhangban azzal, amit Nicolae Ciucă államfő korábban megfogalmazott.

Az államfő a következőket üzente a romániai magyaroknak március 15-én:

Azon a napon, amikor a világ különböző pontjain élő magyarok az identitás, a kultúra és a történelem közös teréhez való tartozásukat ünneplik, szívből kívánok egészséget és jólétet a magyar nemzetiségű román állampolgároknak.

Ez az ünnepnap alkalmat ad arra, hogy ismét hangsúlyozzam a romániai magyarok jelentős részvételét közös projektjeinkben, valamint azt, hogy a többi nemzeti kisebbséggel együtt jelentősen hozzájárulnak a romániai társadalom fejlődéséhez és európai utunk megszilárdításához. Mint minden évben, március 15-e jó alkalom arra, hogy ismertessük azokat az értékeket és hagyományokat, amelyek gazdagították az európai kultúrát.

Az együttélés évszázadai megértették velünk a közös egzisztencia és a kultúrák közötti párbeszéd előnyeit. Az 1989-es forradalom óta eltelt három évtized megmutatja, hogy a párbeszéd, a tudás és a kölcsönös tisztelet révén a román állampolgárok, anyanyelvüktől függetlenül, hogyan építhetnek közösen virágzó és méltóságteljes országot.

A mai ünnep adjon Önöknek bizalmat és új energiát, hozzon fényt a lelkükbe, örömet és reményt a közösségükbe!

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!