Futárszolgálattal küldött saját magának 37 kiló kannabiszt – lebukott

2023. március 10. – 12:59

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztattak csütörtökön egy 24 éves temesvári férfit a DIICOT ügyészei, miután kábítószerrel való kereskedésen érték. Pontosabban akkor csapott le rá a szervezett bűnözés elleni hatóság, amikor átvette a futárszolgálatnál az egyik csomagot, adta hírül a ProTV.

A temesvári rendőrség közleménye szerint a férfi futárcégen keresztül küldte a kábítószert Spanyolországból Romániába. Nem kevesebb mint 37 kilogrammnyi kannabiszról tudnak már, amit ezzel a módszerrel próbált meg becsempészni az országba.

„A nyomozás során kiderült, hogy a gyanúsított Spanyolországba utazott, ahol mintegy 37 kilogramm kannabiszt vásárolt, amelyet becsomagolt és egy futárcégen keresztül Romániába szállíttatott. Az ügyészek azonban tetten érték, miközben Temesváron épp átvett két, Spanyolországban feladott csomagot, amelyekben kábítószert rejtett el” – írja a rendőrségi közleményben. A kábítószert egykilós zacskókba csomagolta és több bőröndbe rejtve szállíttatta.

Fotó: DIICOT
Fotó: DIICOT

A temesvári DIICOT elrendelte a fiatal 24 órás őrizetbe vételét kábítószer-csempészet és -kereskedelem vádjával, a Temesvári Törvényszéken pedig indítványozták a 30 napos előzetes letartóztatásba helyezését.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!