Orchideát neveznek el Iohanniszékról Szingapúrban

2023. március 10. – 11:21

Orchideát neveznek el Iohanniszékról Szingapúrban
Lee Hsien Loong, Szingapúr miniszterelnöke fogadja Klaus Iohannist – Fotó: Presidency.ro

Másolás

Vágólapra másolva

Egy orchidea hibridet neveznek el a román elnöki párról annak tiszteletére, hogy Klaus Iohannis és a felesége, Carmen Iohannis látogatóba érkezik Szingapúrba – írja honlapján a távol-keleti ország külügyminisztériuma.

Az Agerpres szerint Klaus Iohannis elnök péntek reggel megkezdte állami látogatását a Szingapúri Köztársaságban. Hivatali kollégája, Halimah Yacob a szingapúri elnöki palotában fogadta a román államfőt.

Twitter-bejegyzésében Iohannis kiválónak minősítette a szingapúri elnökkel folytatott dialógust, amit a két ország közötti kétoldalú kapcsolatok elmélyítéséről és bővítéséről folytattak. Ezt követően Iohannis Lee Hsien Loong miniszterelnökkel is találkozott. A román államfő Japánba tett hivatalos látogatása után érkezett Szingapúrba.

Az elnöki hivatal szerint a látogatás a kétoldalú kapcsolatok új fejlődési szakaszba lépését jelzi. Az elmúlt húsz év viszonylatában a román állam részéről ez az első elnöki szintű látogatás Szingapúrba. A kétoldalú kapcsolatok fennállásának 55. évfordulóját 2022-ben ünnepelték. A látogatás fő célja a kétoldalú kapcsolatok fellendítése, különösen a gazdaság és befektetések terén.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!