Orchideát neveznek el Iohanniszékról Szingapúrban

2023. március 10. – 11:21

Orchideát neveznek el Iohanniszékról Szingapúrban
Lee Hsien Loong, Szingapúr miniszterelnöke fogadja Klaus Iohannist – Fotó: Presidency.ro

Másolás

Vágólapra másolva

Egy orchidea hibridet neveznek el a román elnöki párról annak tiszteletére, hogy Klaus Iohannis és a felesége, Carmen Iohannis látogatóba érkezik Szingapúrba – írja honlapján a távol-keleti ország külügyminisztériuma.

Az Agerpres szerint Klaus Iohannis elnök péntek reggel megkezdte állami látogatását a Szingapúri Köztársaságban. Hivatali kollégája, Halimah Yacob a szingapúri elnöki palotában fogadta a román államfőt.

Twitter-bejegyzésében Iohannis kiválónak minősítette a szingapúri elnökkel folytatott dialógust, amit a két ország közötti kétoldalú kapcsolatok elmélyítéséről és bővítéséről folytattak. Ezt követően Iohannis Lee Hsien Loong miniszterelnökkel is találkozott. A román államfő Japánba tett hivatalos látogatása után érkezett Szingapúrba.

Az elnöki hivatal szerint a látogatás a kétoldalú kapcsolatok új fejlődési szakaszba lépését jelzi. Az elmúlt húsz év viszonylatában a román állam részéről ez az első elnöki szintű látogatás Szingapúrba. A kétoldalú kapcsolatok fennállásának 55. évfordulóját 2022-ben ünnepelték. A látogatás fő célja a kétoldalú kapcsolatok fellendítése, különösen a gazdaság és befektetések terén.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!