Az abortuszhoz való jogért tüntettek feministák Bukarestben

2023. március 8. – 17:09

Másolás

Vágólapra másolva

A bukaresti Győzelem térre szervezett tüntetést a Nemzetközi nőnap alkalmából a Feminism Romania csoport, írja a G4Media. „Nem virágokat akarunk, hanem hozzáférést az egészségügyhöz!” – volt a megmozdulás egyik szlogenje. A rendezvény szónokai elmondták, azt követelik, hogy a közkórházakban nyújtsanak ingyenes abortuszszolgáltatásokat, ingyenes hozzáférést a fogamzásgátláshoz, valamint azt, hogy biztosítsa az állam mindenki számára a szexuális felvilágosítást.

Az abortuszhoz való jog mellett tüntetnek Bukarestben, 2023. március 8-án – Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos Az abortuszhoz való jog mellett tüntetnek Bukarestben, 2023. március 8-án – Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos
Az abortuszhoz való jog mellett tüntetnek Bukarestben, 2023. március 8-án – Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos

A tüntetők megemlékeztek azokról a nőkről is, akik a kommunizmus idején kiadott, abortuszt tiltó rendelet következtében haltak meg.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!