Hímsoviniszta beszólással zárta a parlamenti felszólalását egy szociáldemokrata képviselő

2023. március 7. – 16:06

Másolás

Vágólapra másolva

Daniel Suciu szociáldemokrata (PSD) képviselő a munkaügyi miniszter elleni egyszerű indítványt tárgyaló plenáris ülésen hétfőn azt vette oda az egyik kolléganőjének, hogy „a nők minden plusz percnek örülnek”. A beszólást a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselőjének, Oana Țoiunak címezte. Ülésvezetőként egyébként közvetlenül ezt megelőzően jelentette be, hogy a vitában ad egy plusz percet, hogy az USR képviselője kifejthesse véleményét.

„Az egyensúly kedvéért, ha Țoiu asszonynak van még egy perce, a kisebbségek időkeretéből kompenzáljuk egy perccel. Tudom, hogy a nők minden plusz percnek örülnek” – mondta.

Oana Țoiu ezt követően a mikrofonhoz lépett, és így válaszolt: „Visszaveheti a percét, és azt csinálhat vele, amit akar. Köszönöm a kisebbségi frakciónak, de emlékeztetem önöket, hogy én a román parlament választott képviselőjeként jöttem ide, nem pedig az önök ivócimborájaként, akivel egy pohár pia mellett gúnyolódhatnak”.


A keddi plenáris ülésen Daniel Suciu visszatért az ügyre és bocsánatot kért az előző napi kijelentéséért. „Nem szabad olyan szavakat, utalásokat, mondatokat használnom, amelyek sértőnek tekinthetők, különösen a kollégáinkra nézve. Nem okoz gondot beismernem, hogy tegnap (hétfőn – a szerk. megj.) egy ilyen mondatot használtam, amit tiszta szívemből megbántam. Nem vagyok sem hímsoviniszta, sem faragatlan, ezt a kollégáim is tudják” – mondta a PSD-s képviselő.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!