Hímsoviniszta beszólással zárta a parlamenti felszólalását egy szociáldemokrata képviselő

2023. március 7. – 16:06

Másolás

Vágólapra másolva

Daniel Suciu szociáldemokrata (PSD) képviselő a munkaügyi miniszter elleni egyszerű indítványt tárgyaló plenáris ülésen hétfőn azt vette oda az egyik kolléganőjének, hogy „a nők minden plusz percnek örülnek”. A beszólást a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselőjének, Oana Țoiunak címezte. Ülésvezetőként egyébként közvetlenül ezt megelőzően jelentette be, hogy a vitában ad egy plusz percet, hogy az USR képviselője kifejthesse véleményét.

„Az egyensúly kedvéért, ha Țoiu asszonynak van még egy perce, a kisebbségek időkeretéből kompenzáljuk egy perccel. Tudom, hogy a nők minden plusz percnek örülnek” – mondta.

Oana Țoiu ezt követően a mikrofonhoz lépett, és így válaszolt: „Visszaveheti a percét, és azt csinálhat vele, amit akar. Köszönöm a kisebbségi frakciónak, de emlékeztetem önöket, hogy én a román parlament választott képviselőjeként jöttem ide, nem pedig az önök ivócimborájaként, akivel egy pohár pia mellett gúnyolódhatnak”.


A keddi plenáris ülésen Daniel Suciu visszatért az ügyre és bocsánatot kért az előző napi kijelentéséért. „Nem szabad olyan szavakat, utalásokat, mondatokat használnom, amelyek sértőnek tekinthetők, különösen a kollégáinkra nézve. Nem okoz gondot beismernem, hogy tegnap (hétfőn – a szerk. megj.) egy ilyen mondatot használtam, amit tiszta szívemből megbántam. Nem vagyok sem hímsoviniszta, sem faragatlan, ezt a kollégáim is tudják” – mondta a PSD-s képviselő.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!