Csecsemővel a karján, a reptéri vészkijáraton át rohant ki a londoni járathoz egy egyiptomi nő

2023. március 6. – 15:34

Másolás

Vágólapra másolva

Két, elektromágneses zárral ellátott ajtón is áttört egy egyiptomi nő, aki vasárnap a bukaresti Otopeni repülőtérről induló londoni járatja akart volna felszállni. Egy pár hónapos csecsemővel a karján érkezett, és hiába mondták be a nevét többször is a hangosbemondón, nem jelent meg a beszállókapunál, írja a Libertatea.

Kicsit később viszont, amikor a gép már felszállni készült, nekirontott a vészkijáratnak, és keresztüljutott mindkét elektromágneses ajtón, így ki tudott futni a felszállópályára. A repülőgépre azonban már nem sikerült feljutnia, mert a reptéri alkalmazottak megakadályozták ebben.

Az Otopeni repülőtér közleményben erősítette meg a sajtó értesüléseit. A vészkijáratokról pedig azt írták, hogy nem számít különösebben nagy szenzációnak, hogy a nő átjutott rajtuk. Mivel vészkijáratok, eleve úgy működnek, hogy ha valaki erősem meglöki ezeket például a vállával, kinyílnak. Hozzátették: a londoni járatuk, az incidens ellenére, időben felszállt.

A Digi24 értesülései szerint az egyiptomi nőt átadták a határőrségnek, és egy későbbi londoni gépre végül sikerült felszállnia.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!