Konstancai eset is bizonyítja, hogy nem árt vigyázni az albérlőtársat kereső hirdetésekkel

2023. március 6. – 16:16

Másolás

Vágólapra másolva

A romaniatv.net egyik újságírója egy konstancai hirdetésre reagált, mint potenciális bérlőtárs, de eléggé furcsa fordulatot vett az egyezkedés. A sajtóban, az ingatlanhirdetések között talált egy – elvileg – társbérlőt kereső bejegyzésére. „Pár keres kedves és intelligens lakótársat!” – írták, illetve kifejtették, hogy lakbért tulajdonképpen nem is kérnek, mindössze annyi az elvárásuk, hogy a rezsi egyharmadát fizesse a jelentkező.

Az újságíró megkeresésére eleinte csak azt hangsúlyozta a hirdető, hogy kedvesnek és intelligensnek kell lennie. Később viszont már elkezdte pedzegetni, hogy a nyitottság is fontos számukra, mivel neki és az állítólagos párjának „van egy szexuálisabb nyelvezetük”. Figyelmeztette ugyanakkor a jelentkezőt, hogy ne merjen hazudni, mert neki az orvosa szerint „zseniális elméje van”.

Némi keresgélés után kiderült, hogy a férfi korábban is adott fel hasonló hirdetéseket, viszont akkor pár nélkül keresett bérlőtársat. Mint írta, olyan nő jelentkezését várja, akivel „megoszthatja az otthonát”, cserébe pedig nem vár egyebet, mindössze barátságot.

De arra is akadt példa, hogy boldogságtanárként vagy mágusként mutatkozott be, így próbált potenciálisan érdekes lakótársnak mutatkozni. „Egyedülálló 50 éves Boldogságtanár keres egy bármilyen korú, isteni nőt baráti kapcsolatra! Nem iszom, nem dohányzom. Tony Davis Egészségtanár, élettanár, író, mágus. Olyan nőt keresek, aki rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal: szerető, intelligens, őszinte, nyitott, humorérzékkel rendelkező.”

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!