Elloptak egy egész háztetőt Gyulafehérvár központjában

2023. március 5. – 10:37

Másolás

Vágólapra másolva

Tolvajok lopták el egy ház tetejét annak összes téglájával és gerendájával együtt Gyulafehérvár központjában – számolt be az alba24 helyi oldal. Az eset furcsasága, hogy senkinek nem tűnt fel, hogy valami nincs rendben. A lopást a ház tulajdonosa jelentette a rendőrségnek.

A károsult udvarán két épület található: egy régi, jelenleg lakatlan ház és egy 400 négyzetméteres csarnok. A tolvajok a házról ellopták a tetőt a tartószerkezettel együtt, a másik épületből pedig néhány fémsínt vittek el, amelyeket levágtak.

A ház ugyan lakatlan volt, de az udvar be volt zárva és a tulajdonosok gyakran jártak oda, mivel a postacímük oda szólt. Mint kiderült, a szomszédok hallották a munkálatok zaját, de nem gondolták, hogy a tulajdonosok beleegyezése nélkül zajlanának.

A tulajdonos azt mondja, hogy február 7-én, amikor legutóbb ott járt, még minden sértetlen volt. Időközben azonban a tetőnek nyoma veszett.

Elképesztő lopási esetekből nincs hiány az elmúlt időszakban, február végén arról adtunk hírt, hogy egy éjszaka alatt elloptak egy ideiglenes betonhidat az észak-romániai Luncușoara település (Suceava megye) határában. Az ideiglenes szerkezetet az Autotehnorom rakta össze arra az időre, amíg elkészül az EU-s finanszírozásból épülő közúti (DJ208A) híd.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!