Egy éjszaka alatt elloptak egy betonhidat egy észak-romániai településen

2023. február 24. – 11:58

Másolás

Vágólapra másolva

Nem aprózták el, egy éjszaka alatt elloptak egy ideiglenes betonhidat a Suceava megyei Luncușoara település határában, írja a NewsBucovina, amit aztán a Digi24 is szemlézett.

Az ideiglenes híd 2,5 méter hosszúságú, vastag betoncsövekből állt, amelyeket két sorban helyeztek egymásra, egyenként 6-6 darabot. Az építményt földdel és kaviccsal borították, hogy könnyebben közlekedhessenek rajta az autók. Az ideiglenes szerkezetet az Autotehnorom rakta össze arra az időre, amíg elkészül az EU-s finanszírozásból épülő közúti (DJ208A) híd – vagyis dddig közlekedtek rajta, amíg a másik épült.

A News Bucovina újságírójának mutatja a híd nyomait a cég illetékese – Forrás: Képernyőmentés a New Bucovina videójából
A News Bucovina újságírójának mutatja a híd nyomait a cég illetékese – Forrás: Képernyőmentés a New Bucovina videójából

A cég képviselőjének az elmondása szerint a csöveket olyan kotrógéppel lopták el, amelynek az oldalán az Autotehnorom felirat szerepelt, hogy ne keltsenek nagy feltűnést. A cég képviselője szerint egy olyan jármű lehetett, amit a munkálatok idejére bérletek, és rajta maradt a felirat.

Nappal a földet hordták el, majd éjszaka jöttek és elvitték a csöveket is – nyilatkozta az építtető képviselője, aki szerint a műveletet a szomszédok még le is filmezték. Ők értesítették a céget. A vállalat az ügyben büntetőfeljelentést tett.

A csöveket egyébként egy közeli lakos udvarán már megtalálták, de a ház tulajdonosa épp nem volt otthon.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!