Illegális szemétlerakás miatt rekord szintű bírságot kapott egy férfi

2023. március 4. – 10:18

Másolás

Vágólapra másolva

Csíkszentsimon község önkormányzata 10 ezer lejes büntetést szabott ki egy lakosára, illegális szemétlerakás miatt.

A község Facebook-oldalán azzal indokolta a rekord szintű bírságot, mert szerintük a V. A. nevezetű, szentsimoni lakosra szép szóval, felhívással sem tudtak hatni.

Ha nem megy szépszóval, akkor az önkormányzatoknak kötelességük szigorúan fellépni ezekben az esetekben. (…) Csak akkor tudunk változtatni ezen a magatartáson, ha zéró toleranciát tanúsítunk az ilyen esetekkel szemben

– kommentálta a történteket Facebook-oldalán a csíkszeredai Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter.

Elmondásuk szerint tavasz közeledtével a község bizonyos területein szinte minden évben akad illegális szemétlerakás, így történt ez az elmúlt hetekben is. A Hidegség nevű helyen V. A., a szekerével nagyobb mennyiségű hulladékot rakott le illegálisan. Az esetet követően két helybéli jelezte ezt az önkormányzatnak a tanúskodást is vállalva.

Mivel a szabálytalanságot elkövető férfi nem kívánt együttműködni velük, de szembesítéskor beismerte tettét, a 38/2022 sürgősségi kormányrendelet értelemében 10 000 lejes bírságot szabtak ki rá.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!