Nem kizárt a megrendezett emberrablás az eltűnt nagyszebeni egyetemista ügyében

2023. március 3. – 18:05

Másolás

Vágólapra másolva

Hiába kereste a hatóságokkal együtt több mint 300 ember, még semmi hír a három hete Nagyszebenből eltűnt 25 éves egyetemistáról, Angelika Claudia Maurerről. A nyomozó hatóságok többfajta forgatókönyvet lehetségesnek tartanak az eddig talált személyes tárgyak elhelyezése alapján, nem kizárt a megrendezett emberrablás és az öngyilkossági kísérlet sem – írja a BizBrasov portál.

A brassói születésű Angelika Claudia Maurer a szebeni Lucian Blaga Egyetem Evangélikus Intézetében tanult teológiát. A család azután értesítette eltűnéséről a rendőrséget, hogy több mint egy hétig nem sikerült vele felvenniük a kapcsolatot.

A térfigyelő kamerák által rögzített felvételekből csak annyit szűrt ki a rendőrség, hogy a lány február 8-án az egyetemi bentlakásból a városhoz tartozó Fiatal erdőbe (Dumbrava-erdőbe) ment. Miután a család jelentést tett a rendőrségnél, közösen mentek ki az erdőbe és ott találták meg a lány szemüvegét, mobiltelefonját, pénztárcáját és a bentlakási szobájának kulcsait, mindezek 100 méter távolságra voltak szétszórva egymástól.

A keresőalakulat egyik tagja azt nyilatkozta a sajtónak, hogy a telefonját egy fatörzsre helyezve találták meg, a kulcsait és az elektronikus cigarettáját valaki függőlegesen állította fel, ami arra utal, hogy szándékosan helyezték oda őket. A keresők szerint a személyes tárgyak kihelyezésével mintha akadályozni akarták volna a nyomozást. Mivel a helyszínen nem találtak erőszakra utaló nyomokat, a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a lány akarattal szerette volna elérni, hogy ne találjanak rá.

Csütörtökön kora délután a hatóságok abbahagyták a három hete Nagyszebenből eltűnt 25 éves egyetemista, Angelika Claudia Maurer keresését a Fiatal erdőben, miután a rendőrség kizárta, hogy ott lehet. A rendőrség a légierőtől is segítséget kért, ugyanis nagy területet kellett átpásztázni. A keresést a későbbiekben más területeken még folytatják.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!