Drónokkal és helikopterrel keresik a három hete Nagyszebenből eltűnt egyetemistát

2023. március 2. – 11:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön kora délután abbahagyták a három hete Nagyszebenből eltűnt 25 éves egyetemista, Angelika Claudia Maurer keresését, a rendőrség kizárta, hogy a városhoz tartozó Fiatal erdőben (Dumbrava-erdő) lehet. A keresést a későbbiekben más területen folytatják.

A nyomozók eddig nem találtak rablásra vagy erőszakra utaló nyomokat, írta korábban a Turnul Sfatului hírportál.

A csütörtöki akcióban több mint háromszázan vettek részt, a hatóságoknak nagyon sok önkéntes is segített, számolt be csütörtök reggel a lap.

A rendőrség a légierőtől is segítséget kért, ugyanis nagy területet kellett átpásztázni. Az eltűnt fiatal nő személyigazolványát és egy telefont a Dumbrava-erdő környékén találták meg, ezt a területet fésüli át egy helikopter, emellett önkéntesek drónokkal csatlakoznak az akcióhoz, közölték korábban a hatóságok.

Február 17-én intézett felhívást a lakossághoz a rendőrség, hogy segítsenek az eltűnt fiatal megtalálásában. A hatóságokat Angelika Claudia Maurer testvére értesítette, bejelentése szerint akkor már körülbelül tíz napja nem tudták elérni a nőt, aki szebeni otthonából ismeretlen helyre távozott.

A brassói születésű Angelika Claudia Maurer a szebeni Lucian Blaga Egyetem Evangélikus Intézetében tanult teológiát.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!