Reuters: a Tate fivérek az ügyük támogatására kérhették fel a szélsőjobboldali George Simiont és Șoșoacat

2023. március 1. – 12:31

Másolás

Vágólapra másolva

A nők elleni erőszak és emberkereskedelem miatt előzetes letartóztatásban lévő Andrew Tate arra utasíthatta munkatársait, hogy az ügyük mellé állítsák a szélsőséges AUR párt vezetőjét, George Simiont, illetve a pártból kiváló, botrányairól ismert Diana Șoșoacă szenátort is – írta meg kedd este a Reuters ügyészségi információkra hivatkozva.

A nyomozó hatóságok a Tate fivérek lehalgatott telefonbeszélgetéseiben találtak rá arra az információra, miszerint Andrew Tate két munkatársán keresztül azt üzente a két politikusnak, hogy nagyon jót tenne a politikai támogatottságuknak, ha az ügyükben kiállnának mellettük és azt állítanák a nyilvánosság előtt, hogy a Tate fivérek elleni vádak csak kitalációk.

„Tedd világossá számukra: sok szavazatot kaphatnak, amikor Tate azt mondja, hogy az ő oldalára álltak” – áll az egyik rögzített telefonhívásban. A Reuters szerint a beszélgetés átiratát egy február 21-re keltezett bírósági dokumentumban találták meg.

A Reuters felkereste George Simiont, aki azt mondta, hogy soha nem keresték meg a Tate fivérek vagy azok társai, és nem támogatná nyilvánosan Tate-et. Șoșoaca szóvivőjén keresztül üzent, szerinte a lehallgatott beszélgetés mind hazugság, és az a célja, hogy őt támadhassák.

Az ügyészségi információk szerint a szóban forgó telefonhívások január 28. és január 31. között történtek, körülbelül egy hónappal azután, hogy a Tate fivéreket nemi erőszak, embercsempészet és szervezett bűnözői csoport létrehozásával meggyanúsították.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!