Reuters: a Tate fivérek az ügyük támogatására kérhették fel a szélsőjobboldali George Simiont és Șoșoacat

2023. március 1. – 12:31

Másolás

Vágólapra másolva

A nők elleni erőszak és emberkereskedelem miatt előzetes letartóztatásban lévő Andrew Tate arra utasíthatta munkatársait, hogy az ügyük mellé állítsák a szélsőséges AUR párt vezetőjét, George Simiont, illetve a pártból kiváló, botrányairól ismert Diana Șoșoacă szenátort is – írta meg kedd este a Reuters ügyészségi információkra hivatkozva.

A nyomozó hatóságok a Tate fivérek lehalgatott telefonbeszélgetéseiben találtak rá arra az információra, miszerint Andrew Tate két munkatársán keresztül azt üzente a két politikusnak, hogy nagyon jót tenne a politikai támogatottságuknak, ha az ügyükben kiállnának mellettük és azt állítanák a nyilvánosság előtt, hogy a Tate fivérek elleni vádak csak kitalációk.

„Tedd világossá számukra: sok szavazatot kaphatnak, amikor Tate azt mondja, hogy az ő oldalára álltak” – áll az egyik rögzített telefonhívásban. A Reuters szerint a beszélgetés átiratát egy február 21-re keltezett bírósági dokumentumban találták meg.

A Reuters felkereste George Simiont, aki azt mondta, hogy soha nem keresték meg a Tate fivérek vagy azok társai, és nem támogatná nyilvánosan Tate-et. Șoșoaca szóvivőjén keresztül üzent, szerinte a lehallgatott beszélgetés mind hazugság, és az a célja, hogy őt támadhassák.

Az ügyészségi információk szerint a szóban forgó telefonhívások január 28. és január 31. között történtek, körülbelül egy hónappal azután, hogy a Tate fivéreket nemi erőszak, embercsempészet és szervezett bűnözői csoport létrehozásával meggyanúsították.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!