A Tate testvérek és feltételezett bűntársaik is vizsgálati fogságban maradnak

2023. február 28. – 08:21

A Tate testvérek és feltételezett bűntársaik is vizsgálati fogságban maradnak
Az ügy négy vádlottja megérkezik a bukaresti ítélőtáblához hétfőn, február 27-én – Fotó: Daniel Mihăilescu / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A bukaresti ítélőtábla hétfőn elutasította Andrew és Tristan Tate fellebbezését, és megerősítette a bukaresti törvényszék február 21-én hozott ítéletét, amely újabb 30 nappal meghosszabbította a testvérpár előzetes letartóztatását, írta az Agerpres.

Az ítélőtábla ugyanakkor nem értett egyet a bukaresti törvényszék azon döntésével, hogy az ügyben bűnsegédlettel gyanúsított két fiatal nő, Luana Alexandra Radu volt rendőr és Andrew Tate barátnője, Georgiana Manuela Naghel elhagyja a fogdát és házi őrizetbe kerüljön, így esetükben is meghosszabbították az előzetes letartóztatást.

Andrew és Tristan Tate ellen bűnszervezet létrehozása, emberkereskedelem és nemi erőszak gyanújával vizsgálódik a DIICOT.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) szerint a brit állampolgárságú Tate testvérek lányokat kényszerítettek arra, hogy szexuális tartalmú videókon szerepeljenek. A „loverboy-módszert” alkalmazták, azaz szerelmet színlelve hálózták be a lányokat, akiket aztán egy Ilfov megyei házban tartottak fogva, és különféle módszerekkel pornográf videók készítésére kényszerítették őket, amelyeket feltöltöttek az internetre, és ezáltal jelentős anyagi haszonra tettek szert.

Az áldozatok arról számoltak be a nyomozóknak, hogy az Ilfov megyei házban fegyveres őrök fogadták őket. A házban videocsevegésre kialakított stúdiót rendeztek be. Az áldozatokat arra is kényszerítették, hogy tetoválást viseljenek a testükön „owned by Tate” („Tate tulajdona”) felirattal.

Az ügyészek mindeddig hat áldozatot azonosítottak, akiket a brit testvérek által vezetett bűnbanda szexuálisan kizsákmányolt.

A nyomozás során a DIICOT a Tate testvérek több romániai tulajdonát zárolta, többek közt ingatlanokat és luxusautókat.

Andrew Tate influenszerként online „egyetemet” működtet, amely azzal kecsegteti az előfizetőket, hogy megtanítja őket, hogyan lehetne multimilliomosok.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!