Egy 2020-as projekt miatt vizsgálódott a DNA a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalnál

2023. március 1. – 17:14

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emeltek az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) marosvásárhelyi kirendeltségének ügyészei Maria Șagău, a városi közüzemi szolgáltatások osztályának aligazgatója ellen, miután kedden az önkormányzatnál tartottak ellenőrzést. Șagăut többszöri hivatali visszaélésre való felbujtással és okirathamisítással vádolják – áll a DNA közleményében.

Az ügyészek rajta kívül három más személy ellen is vádat emeltek, mindannyian egy kereskedelmi társaság képviselői (a két adminisztrátor és az ügyintéző), szintén hivatali visszaélésre való felbujtás és okirathamisítás okán. Az ügyben egy építkezésért felelős személy is érintett, aki ellen szintén vádat emeltek az ügyészek.

Az ügyészség külön megemlíti: a vizsgálatot a park és az atlétikai központ felújítására irányuló, még 2020-ban indított projekttel kapcsolatosan indították. A vád szerint az alperes Şagău több olyan, a cégek által kiállított számlát vett át és fizetett ki a kivitelezésért felelős cégeknek, amelyek nem feleltek meg a törvényi előírásoknak, ugyanis olyan tételeket tartalmaztak, amelyeket az építkezés után szereztek be.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!