Már három napja nincs áram az Erdélyi-középhegység bizonyos részein

2023. március 1. – 14:27

Másolás

Vágólapra másolva

Az Erdélyi-középhegységben található több településen már 80 órája nem működik az áramszolgáltatás, miután a hétvégi havazás és szélvihar megrongálta a hálózatot, írta a News.ro.

A térségre narancssárga hó- és viharriadó volt érvényben hétfő délutánig. Hétfőn reggelre Fehér megyében már majdnem 19 ezer fogyasztónál nem volt áram, és a szomszéd megyékből is érkezett erősítés a hibák elhárítására.

Kedd este még mindig több mint 6600 fogyasztónál nem volt áram.

A Fehér megyei kormányhivatal szerint az érintett települések: Fenes (Feneș), Alsóvidra (Vidra), Felsővidra (Avram Iancu), Bisztra (Bistra), Topánfalva (Câmpeni), Feketevölgy (Poiana Vadului), Horea, Fehérvölgy (Albac), Verespatak (Roşia Montană), Csurulyásza (Ciuruleasa), Mogos (Mogoş), Bucsony (Bucium), Nagyponor (Ponor), Havasgáld (Întregalde), Sebesláz (Laz), Szászavinc (Geamăna), Nagylupsa (Lupşa), Nagyalmás (Almaşu Mare), Aranyosrunk (Runc), Lepus (Arieşeni), Aranyosfő (Scărişoara), Podsága (Poşaga).

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!