Már három napja nincs áram az Erdélyi-középhegység bizonyos részein

2023. március 1. – 14:27

Másolás

Vágólapra másolva

Az Erdélyi-középhegységben található több településen már 80 órája nem működik az áramszolgáltatás, miután a hétvégi havazás és szélvihar megrongálta a hálózatot, írta a News.ro.

A térségre narancssárga hó- és viharriadó volt érvényben hétfő délutánig. Hétfőn reggelre Fehér megyében már majdnem 19 ezer fogyasztónál nem volt áram, és a szomszéd megyékből is érkezett erősítés a hibák elhárítására.

Kedd este még mindig több mint 6600 fogyasztónál nem volt áram.

A Fehér megyei kormányhivatal szerint az érintett települések: Fenes (Feneș), Alsóvidra (Vidra), Felsővidra (Avram Iancu), Bisztra (Bistra), Topánfalva (Câmpeni), Feketevölgy (Poiana Vadului), Horea, Fehérvölgy (Albac), Verespatak (Roşia Montană), Csurulyásza (Ciuruleasa), Mogos (Mogoş), Bucsony (Bucium), Nagyponor (Ponor), Havasgáld (Întregalde), Sebesláz (Laz), Szászavinc (Geamăna), Nagylupsa (Lupşa), Nagyalmás (Almaşu Mare), Aranyosrunk (Runc), Lepus (Arieşeni), Aranyosfő (Scărişoara), Podsága (Poşaga).

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!