Majdnem 19 ezer fogyasztónál nincs áram Fehér megyében a havazás miatt

2023. február 27. – 11:13

Másolás

Vágólapra másolva

Míg vasárnap 6500 fogyasztónál nem volt elektromos áram az Erdélyi-középhegységben a havazás miatt, hétfő reggelre már majdnem 19 ezer érintettről érkezett jelentés Fehér megyéből.

Az áramszolgáltatás visszállításán a szomszédos Bihar és Szeben megyéből érkező csapatok is dolgoznak, összesen több mint 80 villanyszerelő és koordinátoraik, írta az Adevărul.

Az előrejelzések szerint hétfőn délután 3 óráig bőséges havazás várható az Erdélyi-középhegységben, helyenként óránként több mint 70 kilométeres sebességgel fújhat a szél hóvihart, rossz látási viszonyokat okozva.

Fehér megyében keddig az Aranyos-völgyén árvízveszélyre figyelmeztető sárga jelzés is érvényben van.

A vihar és a nehéz hó miatt több fa dőlt ki a Fehér megyén áthaladó 74-es és 75-ös országúton is, a forgalmat többször korlátozták vasárnap este óta az úttest eltakarításának idejére. Hasonló forgalomkorlátozások voltak Arad, Kolozs és Hargita megyében is.

A havas eső és hó miatt nehézkes a közlekedés és télies útviszonyokra kell számítani továbbá Bihar, Beszterce-Naszód, Hunyad, Iași, Máramaros, Szilágy és Suceava megyében is.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!