Nyolcvan juh lett a hó súlya alatt beszakadt akol áldozata

2023. február 27. – 13:17

Másolás

Vágólapra másolva

Beszakadt egy juhok teleltetésére szolgáló akol tetőzete a Kolozs megyei, Egeres községhez tartozó Dankon (Dâncu). Nyolcvan állat elpusztult, idézi a katasztrófavédelem közleményét az Agerpres.

Az építményben mintegy 300 birka volt, amikor a tetőzet beomlott. Nyolcvan állat elpusztult, a többi kimenekült a romok alól, vagy a pásztor, a falu lakói, illetve a tűzoltók mentették ki őket.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tűzoltóknak nehézséget okozott kijutni a helyszínre, mert az út járhatatlan.

A felgyülemlett hó súlyától egyébként fák és oszlopok tucatjai dőltek ki vasárnapról hétfőre virradó éjszaka Kolozs megyében. A Melegszamos és Havasnagyfalu (Mărişel) közötti úton nyolc tűzoltócsapat dolgozott a több mint 50 kidőlt fa eltávolításán. Az elektromos vezetékek megrongálódása miatt az áramszolgáltató vállalat tíz csapata dolgozott az éjszaka folyamán a hibák elhárításán, tájékoztatott a Kolozs megyei katasztrófavédelem.

A havazás Fehér megyében is komoly áramkiesést okozott, az utak pedig több megyében ideiglenesen járhatatlanná váltak a kidőlt fák miatt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!