Gyógyszereket és egészségügyi felszerelést küld Románia a földrengés szíriai áldozatainak

2023. február 25. – 20:05

Másolás

Vágólapra másolva

Gyógyszereket és egészségügyi felszereléseket tartalmazó humanitárius segélyszállítmánnyal indult el a román légierő egyik C-130 Hercules gépe szombaton Szíriába.

A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a repülőgépet a katasztrófavédelmi főosztály kérésre indították el a február 6-ai földrengés negatív hatásainak enyhítésére.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a gyógyszereket a Zentiva Group, az Antibiotice Iaşi és a Terapia Rt. adományozta a földrengés sújtotta szíriai lakosságnak. A szállítmány antibiotikumokat, fájdalomcsillapítókat, gyulladáscsökkentőket és más, a betegek kezeléséhez szükséges gyógyszereket tartalmaz.

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter közleményben mondott köszönetet az adományozó vállalatoknak, és szolidaritásáról és együttérzéséről biztosította a katasztrófa sújtotta közösségeket.

Az 52 raklapnyi gyógyszert az Unifarm állami gyógyszervállalat gyűjtötte össze, majd a katasztrófavédelmi felügyelőség tűzoltói szállították a repülőtérre, írja az Agerpres.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!