Marcel Ciolacu visszaszólt Iohannisnak a Bisztroje-csatorna ügyében

2023. február 23. – 13:01

Másolás

Vágólapra másolva

Mindannyiunknak jogunk van a véleményünkhöz, ez nem jelenti azt, hogy oroszbarátok vagyunk – reagált Marcel Ciolacu, a PSD elnöke és a képviselőház elnöke arra, hogy Klaus Iohannis államfő előző nap önmérsékletre intette a romániai politikusokat. Ciolacu szerint minden politikusnak meglehet a véleménye a Bisztroje-csatorna ügyében.

„Mint minden román én is aggódom. Már csak azért is, mert ez a téma nemcsak Románia, hanem egész Európa egyik ékkövét érinti. A Duna-delta védelme nem képezheti alku tárgyát. Kötelességünk a Duna-deltát megvédeni. (…) Ez nem jelenti azt, hogy Románia nem segítené Ukrajnát gazdaságilag, emberileg, katonailag” – mondta a PSD elnöke a parlamentben, aki szerint azt várják a politikusoktól az emberek, hogy reagáljanak az ilyen kérdésekben, nem pedig azt, hogy elbújjanak.

„Többet kellett volna tudnunk ebben a témában, de nekünk is jogunk van a saját véleményünkhöz. Ez nem jelenti azt, hogy konfliktust gerjesztünk, vagy hogy oroszbarátok lennénk” – mondta Marcel Ciolacu.

„Láttuk, hogy országban politikusok egész sora háborodott fel anélkül, hogy ellenőrizték volna, mi is történik ott valójában” – mondta tegnap este Iohannis, aki szerint néhányan politikus csak lehetőséget látott a témában, hogy a jövő évi választások előtt magéra vonja a figyelmet.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!