Külföldi turistákat söpört el a lavina a Radnai-havasokban

2023. február 23. – 15:06

Másolás

Vágólapra másolva

Egy külföldi turistacsoportot söpört el a lavina a Radnai-havasokban – adta hírül a hegyimentő-szolgálat. Az első jelentések szerint Borsa, illetve a Prislop-csúcs térségében történt a lavinaomlás, melynek következtében egy személy meghalt, két másik eltűnt.

Egy külföldi turistákból álló csoportról van szó, akik sítúrán voltak, a két eltűnt személy keresése folyamatban van jelenleg is, közölte a hegyimentő-szolgálat.

Az Agerpres arról számol be, hogy a Máramaros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője, Cornel Băbuţ tájékoztatása szerint a felsővisói tűzoltóság, a SMURD, a hegyimentő-szolgálat (Salvamont) és a csendőrség is részt vesz a mentésben.

Frissítés: Megtalálták a lavina által elsodort két eltűnt személyt. Mindketten életben vannak, orvosi vizsgálatra várnak, írja a Máramaros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivőjének tájékoztatása alapján az Agerpres. Az eddigi információk szerint lengyelországi turistákat sodort el a lavina a Priszlop-csúcs térségében.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!