Külföldi turistákat söpört el a lavina a Radnai-havasokban

2023. február 23. – 15:06

Másolás

Vágólapra másolva

Egy külföldi turistacsoportot söpört el a lavina a Radnai-havasokban – adta hírül a hegyimentő-szolgálat. Az első jelentések szerint Borsa, illetve a Prislop-csúcs térségében történt a lavinaomlás, melynek következtében egy személy meghalt, két másik eltűnt.

Egy külföldi turistákból álló csoportról van szó, akik sítúrán voltak, a két eltűnt személy keresése folyamatban van jelenleg is, közölte a hegyimentő-szolgálat.

Az Agerpres arról számol be, hogy a Máramaros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője, Cornel Băbuţ tájékoztatása szerint a felsővisói tűzoltóság, a SMURD, a hegyimentő-szolgálat (Salvamont) és a csendőrség is részt vesz a mentésben.

Frissítés: Megtalálták a lavina által elsodort két eltűnt személyt. Mindketten életben vannak, orvosi vizsgálatra várnak, írja a Máramaros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivőjének tájékoztatása alapján az Agerpres. Az eddigi információk szerint lengyelországi turistákat sodort el a lavina a Priszlop-csúcs térségében.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!