Kijavítaná a közérdekű bejelentésekről szóló törvényt az USR

2023. február 19. – 14:52

Másolás

Vágólapra másolva

A közérdekű bejelentőket védő megfelelő törvény hiányában nem lehet felszámolni a „kórházi bűnszervezeteket” – hangsúlyozta vasárnapi közleményében a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR).

Az ellenzéki alakulat az Agerpres szerint a holttestekből kiműtött szívritmus-szabályozók és defibrillátorok újrafelhasználásával gyanúsított iaşi-i orvos esete kapcsán adott ki közleményt. Ebben hangsúlyozták, fontos, hogy mindazok, akik tudomást szereznek az ilyen és ehhez hasonló esetekről, merjenek feljelentést tenni, ne kelljen az esetleges következményektől, például munkahelyük elvesztésétől tartaniuk.

„Fontos, hogy védelmet nyújtsunk mindazoknak, akik meg akarják tisztítani intézményüket az ilyen alávalóságoktól, azoknak a becsületes embereknek, akik tisztelik a szakmájukat és hivatásukat” – idézte a közlemény Adrian Wiener orvost, a párt képviselőjét.

Az USR pénteken törvénytervezetet nyújtott be a parlamentbe, hogy „kijavítsa” a közérdekű bejelentésekről szóló törvényt, összhangba hozva annak előírásait a vonatkozó uniós irányelvekkel és az országos helyreállítási tervbe foglaltakkal. Az alakulat kérte a koalíciós pártoktól, hogy gyorsított eljárással tárgyalja a parlament a jogszabályjavaslatot. „Ennek a törvénynek a kijavításán múlik a 2,8 milliárd euróra vonatkozó második kifizetési kérelem jóváhagyása” – nyomatékosították.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!