Azonosítatlan repülő tárgyat észleltek Románia légterében, ráküldték a MIG-eket

2023. február 14. – 17:06

Másolás

Vágólapra másolva

Azonosítatlan repülő tárgyat észleltek Románia felett, a hadsereg két MiG-et küldött a keresésére, írja a Digi24. A védelmi minisztérium szerint a román légierő légtérellenőrző rendszere kedden 12 óra 30 perc körül mintegy 11 ezer méteres magasságban egy kis méretű, „meteorológiai ballon szerű” légicélt észlelt az ország délkeleti részén. A hatóságok az előírásoknak megfelelően jártak el, és a NATO parancsnoksága alatt álló Román Légierő légi rendészeti harci szolgálatának két MiG-21 LanceR típusú repülőgépe 12.40 óra körül felszállt a 86-os Fetești légibázisról, és a jelentett területre irányították őket.

A két repülőgép személyzete sem vizuálisan, sem a fedélzeti radarokon nem észlelte a légi célpont jelenlétét. A MIG-eket körülbelül 30 percig tartották a térségben, majd visszatértek a légibázisra. A Moldovai Köztársaság korábban, kedden 11:24-től 14:47-ig ideiglenesen lezárta légterét a polgári légi közlekedés biztonságának és védelmének biztosítása érdekében.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!