Azonosítatlan repülő tárgyat észleltek Románia légterében, ráküldték a MIG-eket

2023. február 14. – 17:06

Másolás

Vágólapra másolva

Azonosítatlan repülő tárgyat észleltek Románia felett, a hadsereg két MiG-et küldött a keresésére, írja a Digi24. A védelmi minisztérium szerint a román légierő légtérellenőrző rendszere kedden 12 óra 30 perc körül mintegy 11 ezer méteres magasságban egy kis méretű, „meteorológiai ballon szerű” légicélt észlelt az ország délkeleti részén. A hatóságok az előírásoknak megfelelően jártak el, és a NATO parancsnoksága alatt álló Román Légierő légi rendészeti harci szolgálatának két MiG-21 LanceR típusú repülőgépe 12.40 óra körül felszállt a 86-os Fetești légibázisról, és a jelentett területre irányították őket.

A két repülőgép személyzete sem vizuálisan, sem a fedélzeti radarokon nem észlelte a légi célpont jelenlétét. A MIG-eket körülbelül 30 percig tartották a térségben, majd visszatértek a légibázisra. A Moldovai Köztársaság korábban, kedden 11:24-től 14:47-ig ideiglenesen lezárta légterét a polgári légi közlekedés biztonságának és védelmének biztosítása érdekében.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!