Tíz év börtönt kapott a volt élettársát Csíkszereda központjában megkéselő férfi

2023. február 13. – 16:09

Másolás

Vágólapra másolva

Alapfokon tíz év börtönbüntetésre ítélte a Hargita Megyei Törvényszék azt a férfit, aki Csíkszereda központjában nyakon szúrta volt élettársát, írja a Székelyhon. A gyimesközéploki nő november végén életét vesztette a kórházban.

Az alapfokú ítélet szerint a 33 éves, csíkkozmási férfira tíz év börtön vár, amiből levonják az előzetes letartóztatásban töltött időt, emellett 5 évig nem léphet Csíkszereda területére, nem kaphat fegyverviselési engedélyt, és megvonják tőle a szülői jogokat is.

Az elkövetőt továbbá 200 ezer euró erkölcsi kártérítés kifizetésére kötelezik az áldozat kiskorú lányának, akinek nagykorúvá válásáig emellett havonta 1524 lejt is kell folyósítania. 50 ezer euró feletti erkölcsi kártérítéssel tartozik az áldozat testvéreinek, rokonainak is, illetve több mint 76 ezer lejt kell kifizetnie a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak. Az ítélet nem jogerős.

Ha családon belüli / nők elleni erőszak miatt segítségre van szüksége, hívja az áldozatok megsegítése céljából működtetett 0800 500 333-as ingyenes, zöld telefonszámot, vészhelyzet esetén pedig az 112 segélyhívószámot.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!