Legalább 50 ezer eurót keresett illegálisan egy orvos a Covid-oltásokon, állítja a korrupcióellenes ügyészség

2023. február 13. – 18:05

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) egy Dolj megyei háziorvos ellen, aki a gyanújuk szerint több mint 900 esetben csalt a Covid-vakcinákkal. Azaz csak papíron adta be őket, írja a Spotmedia. V.V.E. 2021 októbere és 2022 januárja között 926 személynek intézhetett oltási igazolást, amiért fejenként 200 lejt kért, azaz összesen 185.200 lejhez jutott hozzá. Az összeg fejében az országos oltási nyilvántartásba is bevezette az adataikat.

Ugyanakkor az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól is felvette a vakcinák beadásáért járó összeget, 37.720 lejt. Továbbá neki maradtak azok az élelmiszerutalványok, melyek az oltottaknak jártak, ezek értéke fejenként 100 lej volt. Legalábbis 190 darab biztosan hozzá került, ennyit adott át ugyanis annak a közvetítőnek, aki végül vádalkut kötött az ügyészekkel és ellene vallott.

Azt gyanítják, hogy négyen segítettek a megvádolt orvosnak beszervezni a hamis oltási igazolásokra vevő klienseket. A DNA jelenlegi tudása szerint legalább 242.000 lejhez, azaz kb. 50.000 euróhoz jutott hozzá illegálisan, készpénz vagy élelmiszerutalványok formájában.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!