Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy kamasz, aki egy vasúti felüljáróról ráesett az elektromos vezetékekre

2023. február 11. – 12:01

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyos égési sérüléseket szenvedett pénteken esete egy jászvásári tinédzser, aki lezuhant a vasútállomás fölött áthaladó gyalogos felüljáróról. Először a mozdonyokat tápláló magasfeszültségű vezetékhálózatra esett, aminek következtében áramütés érte, végül egy mozdony tetején landolt. A szemtanúk szerint elviselhetetlen fájdalomra és bénultságra panaszkodott, a ruhái pedig égtek, amikor menteni próbálták, írja a stiritvr.ro.

Azt egyelőre nem sikerült kideríteni, miért esett le, és azt is vizsgálja a rendőrség, hogy a bejelentő fiatalok együtt voltak-e a sérülttel a balesetet időpontjában. Egyébként nem ez volt az első ilyen eset a felüljárónál, korábban is estek le róla gyalogosok, főként kamaszok.

A pénteki balesetben megsérült fiút, miután sikerült stabilizálni az állapotát, a jászvásári gyerekkórházba szállították, ahol megoperálták. Dr. Sidonia Susanu, a kórház égési sérültekkel foglalkozó osztályának vezetője elmondta, az áramütés következtében III. fokozatú égési sérülések keletkeztek a testfelület 80%-án. Jelenleg is az intenzív osztályon kezelik, az állapota súlyos, intubálták, azaz gépi lélegeztetésen van. A túlélési esélyekről az orvos egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!