Megvizsgálta az építési felügyelőség, rosszul volt építve a támfal, amely 6 autót rongált meg Kolozsváron

2023. február 10. – 20:11

Másolás

Vágólapra másolva

A támfal elhelyezésében és kivitelezésében is hiányosságokat találtak, így 40 ezer lejes bírságot szabott ki a Kolozs megyei építési felügyelőség annál a Lomb utcai lakóparknál, ahol január 26-án 6 autó rongálódott meg a fal leomlása miatt, írja a Cluj24 hírportál.

A helyi lap értesülései szerint a felügyelőség tagjai már másnap, január 27-én kiszálltak a magánterületen épülő, vegyes rendeltetésű ingatlanokhoz. A rendőrség akkor csakhamar kiderítette, hogy a támfal ugyan szerepelt a műszaki dokumentációkban, de a munkálatot nem adták át hivatalosan. A polgármesteri hivatal az építési felügyelőség kivizsgálását kérte, ennek az eredményét közölték a napokban.

A felügyelőség nyilatkozata szerint az építkezés vezetőjét és a műszaki kivitelezésért felelős vállalatot bírságolták meg, ennél részletesebben nem nevezik meg a felelősöket.

A Transtelexnek csupán annyit sikerült az ügyről kiderítenie, hogy a lakóparkot az Ego Residence ingatlanfejlesztő építette, az önkormányzat által kiadott építkezési engedély szerint pedig a Bogart Construct tervei alapján fejlesztik a területetet. Viszont a tervezőiroda illetékesei a baleset után azt közölték, hogy a támfal nem az ő terveik alapján készült, hiszen ők csak a projekt építészeti részét valósították meg, a szerkezeti rész megtervezését egy másik cégre bízták az építtetők.

Dan Tarcea alpolgármester az eset után azt nyilatkozta a sajtónak, hogy egy magánberuházásról van szó, magánterületen, építkezési engedéllyel, de egyelőre átadás nélkül. A keletkezett károkat a munkálatokat végzőnek és a beruházás tulajdonosának kell majd megtérítenie – szögezte le Tarcea.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!