Megvizsgálta az építési felügyelőség, rosszul volt építve a támfal, amely 6 autót rongált meg Kolozsváron

2023. február 10. – 20:11

Másolás

Vágólapra másolva

A támfal elhelyezésében és kivitelezésében is hiányosságokat találtak, így 40 ezer lejes bírságot szabott ki a Kolozs megyei építési felügyelőség annál a Lomb utcai lakóparknál, ahol január 26-án 6 autó rongálódott meg a fal leomlása miatt, írja a Cluj24 hírportál.

A helyi lap értesülései szerint a felügyelőség tagjai már másnap, január 27-én kiszálltak a magánterületen épülő, vegyes rendeltetésű ingatlanokhoz. A rendőrség akkor csakhamar kiderítette, hogy a támfal ugyan szerepelt a műszaki dokumentációkban, de a munkálatot nem adták át hivatalosan. A polgármesteri hivatal az építési felügyelőség kivizsgálását kérte, ennek az eredményét közölték a napokban.

A felügyelőség nyilatkozata szerint az építkezés vezetőjét és a műszaki kivitelezésért felelős vállalatot bírságolták meg, ennél részletesebben nem nevezik meg a felelősöket.

A Transtelexnek csupán annyit sikerült az ügyről kiderítenie, hogy a lakóparkot az Ego Residence ingatlanfejlesztő építette, az önkormányzat által kiadott építkezési engedély szerint pedig a Bogart Construct tervei alapján fejlesztik a területetet. Viszont a tervezőiroda illetékesei a baleset után azt közölték, hogy a támfal nem az ő terveik alapján készült, hiszen ők csak a projekt építészeti részét valósították meg, a szerkezeti rész megtervezését egy másik cégre bízták az építtetők.

Dan Tarcea alpolgármester az eset után azt nyilatkozta a sajtónak, hogy egy magánberuházásról van szó, magánterületen, építkezési engedéllyel, de egyelőre átadás nélkül. A keletkezett károkat a munkálatokat végzőnek és a beruházás tulajdonosának kell majd megtérítenie – szögezte le Tarcea.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!