Eljárás indult az aradi DSP igazgatója ellen, aki sokkolót és gázspray-t vitt magával a munkahelyére

2023. február 10. – 15:01

Másolás

Vágólapra másolva

Háborús állapotok uralkodnak az Arad megyei közegészségügyi igazgatóságnál (DSP), a helyi lapok beszámolói szerint a hónapok óta tartó sorozatos vezetőcserék elviselhetetlen helyzetet eredményeztek. Mint arról írtunk, kedden a hatóság gazdasági igazgatója, P. Gy. paprkaspray-jel és elektromos sokkolóval felszerelkezve jelent a munkahelyén. Saját bevallása szerint önvédelmi célból vitte magával az eszközöket.

Nem sokkal később megjelent a rendőrség is, mivel az egyik dolgozó kihívta őket. Kora reggel ugyanis kitört a veszekedés, a gazdasági igazgató pedig ki is próbálta a sokkolót – a személyzeti osztály vezetője, Constantin Cătană kezéhez nyomta és megrázta. Az esetről felvétel is készült, amelyen a sértett az kiabálja, hogy „Megráztál! Meg akarsz ölni?”. Majd az ügyvezető igazgató, Cecilia Irimie is bekapcsolódott: „Mit csinál, igazgató úr, engem is megfenyeget? Kérem, ilyesmit ne hozzon magával a munkahelyére. Kérem, nagyon szépen. Ezt nem teheti meg. Nincs joga ehhez. Ne fenyegessen minket spray-jel!”

A rendőrség közleménye szerint eljárást indítottak P. Gy. ellen veszélyes eszköz jogtalan használata, illetve erőszakos cselekmények elkövetése miatt.

Az aradi lapok arról írnak, hogy a konfliktusos helyzet hónapok óta tart a megyei egészségügyi hatóságnál, melyet a gyakori, politikai indíttatású vezetőcserék idéztek elő. A gazdasági igazgató és a személyzeti osztály vezetője közötti konfliktusnak is volt előzménye, két hónappal ezelőtt P. azt állította, hogy Cătană fizikailag bántalmazta őt. Az eset miatt mindketten feljelentést tettek. Az ügyvezető igazgató azonban nem avatkozott közbe, ezért a dolgozók értesítették a kialakult helyzetről a minisztériumot is, de mindeddig nem történt semmi. Végül az alkalmazottaknak annyira elegük lett, hogy spontán tiltakozásba kezdtek, de ennek sem lett eredménye. „Elviselhetetlen helyzet alakult ki, félünk bejárni dolgozni” – panaszolta az egyik alkalmazott.

A gazdasági igazgató egyébként a szabadsága után tért vissza a munkába és február 6-án posztolt is egy vicceskedő figyelmeztető üzenetet a saját Facebookján, amelyben azt írta: „Kedves kollégák, holnaptól jövök dolgozni, vége a lustálkodásnak – Szokjatok hozzá, kedveseim!”

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!