Olaszországba tartó román busz balesetezett Szlovéniában, hárman meghaltak

2023. február 3. – 14:07

Másolás

Vágólapra másolva

Három utas meghalt és többen megsérültek, miután egy román rendszámú autóbusz súlyos balesetet szenvedett egy szlovéniai autópályán.

A baleset helyi idő szerint péntek reggel 5 óra körül (romániai idő szerint 6 órakor) történt a Pomurje autópályán Gančany és Murska Sobota között, Murska Sobota irányában – jelentette a helyi média.

Az autópályát több órára teljesen lezárták, amíg a rendőrség vizsgálódott.

A helyszínen készült fényképek tanúsága szerint az autóbusz letért az útról és az oldalára borult az autópálya melletti árokban, közvetlenül a vészmegállásra kijelölt hely előtt.

Az autóbusz 32 román állampolgárt szállított Olaszországba. A ljubljanai román nagykövetség mobil konzuli csoportja a helyszínre utazott, hogy konzuli segítséget nyújtson a balesetben érintett román állampolgároknak. Hárman meghaltak, négy embert pedig kórházba szállítottak – tájékoztatta a sajtót a román külügy. A balesetről értesítették Románia ljubljanai nagykövetségét.

A többi 25 utas a Közúti Ügynökség egyik helyszínén, Murska Sobotában van, ahol meleg itallal és élelemmel látták el őket, és a közlekedési vállalat egyik busza fogja felvenni őket, hogy folytassák útjukat – közölte a román külügyi tárca

A nehéz helyzetben lévő román állampolgárok a Szlovén Köztársaságban működő román nagykövetséghez fordulhatnak segítségért.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!