Márciusban startol a helyi roncsautóprogram

2023. február 2. – 16:20

Másolás

Vágólapra másolva

Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter csütörtökön jelentette be, hogy márciusban indul a helyi roncsautóprogram, amelynek keretében 15 évnél idősebb gépkocsikat lehet leselejtezni anélkül, hogy újat kellene venni. A kedvezményezettek számát településenként, lakosságarányosan határozzák meg. Idén a programra 240 millió lejt különítettek el, írja az Agerpres.

„A helyi hatóságokra támaszkodunk, a támogatásra szánt pénz 80%-át az önkormányzatok számlájára utaljuk. Azaz a 3000 lejből 2400-at a környezetvédelmi alap költségvetéséből biztosítunk, 600 lej lesz az önkormányzat hozzájárulása. 3000 lej lesz az összeg, amelyet a 15 évnél idősebb autót leselejtező tulajdonosnak kapnia kell. A kedvezményezettek maximális számát a helyi önkormányzatok szintjén fogjuk meghatározni az egyes települések lakosságának létszáma alapján” – mondta Tánczos.

A miniszter szerint két héten belül közvitára bocsátják a program módszertanát, illetve ebben az időszakban véglegesítik a hozzá tartozó informatikai rendszert is.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!