Elmúlt a robbanásveszély, eloltották a karbamid granulátummal megrakott teherautóban kiütött tüzet

2023. február 1. – 19:30

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: Eloltották szerda este az A3-as autópályán nitrogén tartalmú műtrágyát szállító teherautónál keletkezett tüzet. A Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szerint a Bukarest felé vezető oldalon újraindult a forgalom, a leállósávon haladhatnak a járművek.

Kigyulladt egy nitrogén tartalmú műtrágyát szállító teherautó az A3-as autópálya 53-as kilométerénél. A kamion 24 tonna karbamid granulátummal van megrakva, nagy a robbanásveszély – figyelmeztetnek a hatóságok.

A Prahova megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a rakomány gyulladt ki, amelyről sikerült lekapcsolni a vontatófejet, hogy megakadályozzák a tűz átterjedését, írja az Agerpres.

„A nagy robbanásveszély miatt a bevetést irányító parancsnok védekező taktikát rendelt el az akcióban részt vevők védelme érdekében” – közölték a tájékoztatásban.

Az A3-as autópályán mindkét irányban leállították a forgalmat a prahovainfo.ro szerint.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!