Elmúlt a robbanásveszély, eloltották a karbamid granulátummal megrakott teherautóban kiütött tüzet

2023. február 1. – 19:30

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: Eloltották szerda este az A3-as autópályán nitrogén tartalmú műtrágyát szállító teherautónál keletkezett tüzet. A Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szerint a Bukarest felé vezető oldalon újraindult a forgalom, a leállósávon haladhatnak a járművek.

Kigyulladt egy nitrogén tartalmú műtrágyát szállító teherautó az A3-as autópálya 53-as kilométerénél. A kamion 24 tonna karbamid granulátummal van megrakva, nagy a robbanásveszély – figyelmeztetnek a hatóságok.

A Prahova megyei katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a rakomány gyulladt ki, amelyről sikerült lekapcsolni a vontatófejet, hogy megakadályozzák a tűz átterjedését, írja az Agerpres.

„A nagy robbanásveszély miatt a bevetést irányító parancsnok védekező taktikát rendelt el az akcióban részt vevők védelme érdekében” – közölték a tájékoztatásban.

Az A3-as autópályán mindkét irányban leállították a forgalmat a prahovainfo.ro szerint.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!