G4Media: Illegális maszkbiznisz miatt őrizetbe vették Victor Pițurcă egykori futballcsillagot

2023. január 30. – 15:59

Másolás

Vágólapra másolva

Őrizetbe vette az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) Victor Pițurcă egykori válogatott focistát és Gabriel Țuțu-t, a Romarm állami fegyvergyár vezetőjét, írja a G4Media. Azzal gyanúsítják őket, hogy a védelmi minisztérium kórházaiba olyan maszkokat szállítottak, melyek nem feleltek meg a követelményeknek.


A portál szerint a problémás maszkokat egy, a volt futballcsillag fia, Alex Pițurcă tulajdonában lévő cég szállította le. Victor Pițurcă pedig arra használta a befolyását, hogy megkönnyítse fia hozzáférését egyes szerződésekhez. Például a védelmi minisztériummal kötött 11 millió lej értékű megrendeléshez.

Gabriel Țuțu 10 évig a Román Hírszerző Szolgálatnál (SRI), majd a Távközlési Minisztériumban dolgozott, volt független ellenőr a Regionális Fejlesztési és Idegenforgalmi Minisztériumban, de tevékenykedett a Román Lottótársaság vezérigazgatói tanácsadójaként, az Állami Vagyonkezelő Hatóság igazgatóhelyetteseként, majd a román állami fegyvergyár, a Romarm vezetője lett.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!