Budapesten elfogtak egy zaklatás és testi sértés miatt elítélt székelyudvarhelyi férfit

2023. január 26. – 19:25

Másolás

Vágólapra másolva

Zaklatás és testi sértés miatt körözött 41 éves székelyudvarhelyi férfit fogtak el Budapesten – írja a Hargita Népe a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján. A lap úgy tudja, hogy a férfit korábban kétéves börtönbüntetésre ítélte a székelyudvarhelyi bíróság, de ezt követően elhagyta az országot, így nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. A rendőrség arról tájékoztat, hogy a Románia és Magyarország között megállapodásoknak köszönhetően az illető Magyarországon töltheti le a börtönbüntetését.

Az uh.ro forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a személyleírás nem csak, hogy ráillik a tavaly elítélt, majd Magyarországra szökött Pethő Attilára, hanem valóban róla van szó. A portál úgy tudja, hogy Pethőt két héttel ezelőtti őrizetbevétel után nyomban el is engedték a rendőrök. Pethő romániai ügyvédjére hivatkozva azt állítják, Pethő a magyarországi ügyvédje által feladta magát. Mivel a két ország között folyamatban volt már az ítélet magyarországi végrehajtásának eljárása, ezért a bíró nem hagyta jóvá a letartóztatását. Az uh.ro úgy tudja, hogy februárban lesz az első bírósági tárgyalás arról, hogy Magyarországon tölthesse le a büntetését.

Petfő Attila onnan is ismerős lehet, hogy az elítélése és Magyarországra szökése után nyilvános helyen pózolt és fotózkodott.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!