A rendőrség is vizsgálja a szatmári sürgősségen meghalt lány esetét

2023. január 26. – 11:00

Másolás

Vágólapra másolva

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kezdett kivizsgálásba a Szatmár megyei rendőr-főkapitányság a megyei kórház sürgősségi osztályán meghalt 15 éves lány ügyében, írja az Agerpres.

A rendőrség tájékoztatása szerint a január 18-án elhunyt tinédzser „gyanús körülmények között” bekövetkezett halálának körülményeit vizsgálják.

A kórház vezetősége és az Orvosi Kamara is vizsgálja az ügyet, amint szerdán közölték, miután a 15 éves Ștefania szülei azt nyilatkozták a helyi médiának, nem értik, miért halt meg a gyermekük, miután saját lábán ment be a sürgősségi osztályra.

A kórház múlt szerdai tájékoztatása szerint a lány légzési nehézségekkel jelentkezett a sürgősségi osztályon. A tünetek – gyengeség, sápadtság, tahikardia, 88 százalékos oxigénszaturáció – akut légzési distressz szindrómára utaltak. Intubálták, az orvosok az első vizsgálatok után akut tüdőödémára és tüdőembóliára gyanakodtak, így trombolízist alkalmaztak.

Az orvoscsapat erőfeszítései ellenére a páciens állapota rohamosan romlott, és hirtelen szívmegállás következett be, de sikerült újraéleszteni. Mintegy 30 perccel később azonban másodszor is leállt a szíve, és már nem tudták újraéleszteni. 19 óra 10 perckor megállapították a halál beálltát.

Az eset felháborodást váltott ki a szatmáriak körében, mivel korábban is előfordult hasonló eset, illetve évek óta téma a sürgősségi kórház személyzetének arrogáns és a betegeket megalázó magatartása. Emiatt csütörtökre tüntetést hirdettek a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi betegellátó osztálya elé.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!