A rendőrség is vizsgálja a szatmári sürgősségen meghalt lány esetét

2023. január 26. – 11:00

Másolás

Vágólapra másolva

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kezdett kivizsgálásba a Szatmár megyei rendőr-főkapitányság a megyei kórház sürgősségi osztályán meghalt 15 éves lány ügyében, írja az Agerpres.

A rendőrség tájékoztatása szerint a január 18-án elhunyt tinédzser „gyanús körülmények között” bekövetkezett halálának körülményeit vizsgálják.

A kórház vezetősége és az Orvosi Kamara is vizsgálja az ügyet, amint szerdán közölték, miután a 15 éves Ștefania szülei azt nyilatkozták a helyi médiának, nem értik, miért halt meg a gyermekük, miután saját lábán ment be a sürgősségi osztályra.

A kórház múlt szerdai tájékoztatása szerint a lány légzési nehézségekkel jelentkezett a sürgősségi osztályon. A tünetek – gyengeség, sápadtság, tahikardia, 88 százalékos oxigénszaturáció – akut légzési distressz szindrómára utaltak. Intubálták, az orvosok az első vizsgálatok után akut tüdőödémára és tüdőembóliára gyanakodtak, így trombolízist alkalmaztak.

Az orvoscsapat erőfeszítései ellenére a páciens állapota rohamosan romlott, és hirtelen szívmegállás következett be, de sikerült újraéleszteni. Mintegy 30 perccel később azonban másodszor is leállt a szíve, és már nem tudták újraéleszteni. 19 óra 10 perckor megállapították a halál beálltát.

Az eset felháborodást váltott ki a szatmáriak körében, mivel korábban is előfordult hasonló eset, illetve évek óta téma a sürgősségi kórház személyzetének arrogáns és a betegeket megalázó magatartása. Emiatt csütörtökre tüntetést hirdettek a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi betegellátó osztálya elé.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!