A Complexul Energetic Oltenia vezetőinek a menesztését kéri az energiaügyi miniszter

2023. január 23. – 15:48

Másolás

Vágólapra másolva

További menesztéseket jelentett be Virgil Popescu energiaügyi miniszter a múlt héten történt Gorj megyei bányabaleset miatt – írja a Hotnews. A miniszter a Complexului Energetic Oltenia vállalat elnökének, Daniel Burlannak, illetve az igazgatótanács egyik tagjának, Marius Negrunak a menesztését kéri az illetékesektől.

Hétfői bejelentésében a miniszter előbb ismertette az ügyben felállított vizsgálóbizottság előzetes jelentését, majd erre hivatkozva Daniel Burlan és Marius Negru felmentését kérte az illetékesektől.

„Az alkalmazottak életének veszélyeztetése elfogadhatatlan, és ez történt.
Több mint 40 éves gépeket használnak” – mondta a miniszter, aki szerint nyilvánvaló, hogy a vállalat esetében csak formálisan létezett munkavédelmi tevékenység. Azt is bejelentette, hogy a vállalat beszerzéseire is kiterjesztik az ellenőrzést.

Hétfőn a vállalat két külszíni fejtésében, a Jilț Nord és a Jilț Sud bányákban a munkások spontán munkabeszüntetésbe kezdtek, mert elégedetlenek ez eddig hozott intézkedésekkel. A munkások azt szeretnék elérni, hogy Virgil Popescu energiaügyi miniszter elmenjen hozzájuk Mătăsari-ba, és tárgyaljon velük.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!