Három emberrel zuhant le egy magasemelő targonca szerelőkosara

2023. január 20. – 16:15

Másolás

Vágólapra másolva

Munkabaleset történt egy szászsebesi vállalatnál, egy Kolozs megyei cég három alkalmazottja megsérült, írja az Agerpres.

Izabella Ursaleş, a Fehér megyei munkaügyi felügyelőség vezetője arról tájékoztatott, hogy a három férfi egy csarnok tetőzetén végzett javítási munkálatokat, amikor lezuhant a magasemelő targonca szerelőkosara, amelyben a munkások voltak. Körülbelül háromméteres magasságból estek le. A rendőrség tájékoztatása szerint egy 20, egy 39 és egy 47 éves férfiról van szó.

A sérülteket a gyulafehérvári megyei sürgősségi kórházba szállították. Munkavédelmi felügyelők és rendőrök szálltak ki a helyszínre, a munkabeleset pontos körülményeinek kiderítésére vizsgálat indult.

A Fehér megyei rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy in rem vizsgálat folyik a munkavédelmi előírások be nem tartásának gyanúja miatt, vagyis azt vizsgálják, hogy történt-e bűncselekmény. A sérültek közül egy Kolozs megyei, ketten Vaslui megyeiek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!