Meghalt egy 15 éves szatmári lány, aki légzési nehézségekkel került a kórházba

2023. január 20. – 09:48

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt egy 15 éves, légzési nehézségekkel jelentkező kamaszlány a szatmárnémeti megyei kórház sürgősségi osztályán, miután az első sikeres újraélesztés után másodszor is megállt a szíve – tájékoztatott csütörtökön a kórház.

A közlemény szerint a lány szerda délután jelentkezett a sürgősségi osztályon légzési nehézségekkel. A tünetek – gyengeség, sápadtság, tahikardia, 88 százalékos oxigénszaturáció – akut légzési distressz szindrómára utaltak. Intubálták, az orvosok az első vizsgálatok után akut tüdőödémára és tüdőembóliára gyanakodtak, így trombolízist alkalmaztak, írja az Agerpres.

Az orvoscsapat erőfeszítései ellenére a páciens állapota rohamosan romlott, és hirtelen szívmegállás következett be, de sikerült újraéleszteni. Mintegy 30 perccel később azonban másodszor is leállt a szíve, és már nem tudták újraéleszteni. 19 óra 10 perckor megállapították a halál beálltát – számolt be a kórház, hozzátéve, hogy boncolással fogják megállapítani az elhalálozás pontos okát.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!