Van olyan magyarországi autós, aki emelővel oldja meg, hogy több üzemanyagot vigyen haza Romániából

2023. január 18. – 10:52

Másolás

Vágólapra másolva

Szatmárnémeti üzemanyagtöltő állomásainál is megjelentek a magyarországi rendszámtáblás autók – ami nem meglepő azután, hogy Magyarországon december elején megszüntették a benzinárstopot, a magyar kutakon pedig igencsak magas áron lehet üzemanyagot beszerezni, literenként akár 1,56 lejjel (125 forinttal) drágábban, mint nálunk.

Elkezdődött tehát egy fordított üzemanyag-turizmus a román-magyar határhoz közel eső településeken, a Magyarországról érkező vásárlók pedig igen érdekes módszerekkel próbálnak minél több benzint beszerezni.

Fotó: Satu Mare Non-Stop Facebook-csoport
Fotó: Satu Mare Non-Stop Facebook-csoport

Egy szatmári helyi portál számolt be arról, hogy a város egyik Petrom töltőállomásánál egy emelő segítségével emelték meg az autó hátsó felét, ahol az üzemanyagtartály van. A módszer azért jó, mert így több üzemanyag fér a tankba, mintha csak egyszerűen oda parkoltak volna. A portál szerint ez a technika közismert a romániaiak között is, hiszen akik Ukrajnába jártak tankolni a még olcsóbb üzemanyagért, ugyanígy jártak el.

Hogy valóban megéri-e Romániában beszerezni az üzemanyagot a határ mellett élőknek, az nem is kérdés. A Telex beszámolója szerint literenként átlagosan nagyjából száz forint megtakarítást jelenthet a magyarországi autósoknak ha itt tankolnak, így egy teletankolásnál akár 5–6 ezer forintot, azaz körülbelül 60-70 lejt is spórolhatnak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!