Frissítve: Menesztették a Gorj megyei bánya vezetőségét, ahol többen is munkabalesetben haltak meg

2023. január 18. – 10:58

Másolás

Vágólapra másolva

Az Olténiai Energetikai Komplexum (CEO) vezetősége szerdán bejelentette, hogy leváltották a Gorj megyei Jilţ külszíni bánya tevékenységéért közvetlenül felelős három igazgatót azután, hogy a bányánál három halálos áldozatot és tíz sérültet követelő munkabaleset történt kedden.

Virgil Popescu energiaügyi miniszter már kedd este kérte a CEO bányákért felelős kirendeltsége vezetőjének, a kitermelési tevékenységért felelős igazgatónak és a külszíni bánya vezetőjének a menesztését. Az Olténiai Energetikai Komplexum képviselői szerda reggel bejelentették, hogy mindhárom igazgatót leváltották.

A Complexul Energetic Oltenia közleménye szerint a baleset kedden 13 óra körül történt, amikor egy munkásokat szállító jármű megcsúszott az egyik szállítószalagot keresztező híd előtti lejtőn és a hídról letérve a szállítószalagra zuhant.

Frissítve: A munkabaleset okainak kivizsgálását kérte Nicolae Ciucă miniszterelnök a szerdai kormányülés elején tartott sajtótájékoztatón, ahol egyben részvétét fejezte ki a balesetben elhunytak hozzátartozóinak.

Mint mondta, az energiaügyi minisztérium és a munkaügyi tárca is vizsgálatot indított a baleset okainak és körülményeinek felderítésére. Hozzátette, a jövő heti kormányülésre várja az első következtetéseket, akárcsak a baleset felelőseivel szembeni, valamint a munkakörülmények javítására irányuló konkrét intézkedéseket.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!