Súlyos baleset történt egy Gorj megyei bányában, hárman meghaltak, többen megsérültek

2023. január 17. – 18:35

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyos baleset történt kedden egy Gorj megyei bánya külszíni fejtésénél. A Jilț Sud bánya területén felborult egy munkásokat szállító teherautó, aminek a következtében három személy meghalt, többen megsérültek – írja a Digi24.

A Complexul Energetic Oltenia közleménye szerint a baleset kedden 13 óra körül történt, amikor egy munkásokat szállító jármű megcsúszott az egyik szállítószalagot keresztező híd előtti lejtőn és a hídról letérve a szállítószalagra zuhant. A tájékoztatásuk szerint a balesetben összesen 16 személyt érintett: közülük 14-en a cég alkalmazottai. Három ember meghalt.

A Gorj Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség korábbi tájékoztatása szerint összesen 25 ember érintett a balesetben. Az első információk szerint a munkásokat szállító járműben elromlott a fék, ez okozta a tragédiát. A tájékoztatás szerint a baleset helyszíne mentőautókkal megközelíthetetlen volt, ezért a sérülteket a Jilț Sud bánya járműveivel szállították a mentőcsapatok tartózkodási helyére. A baleset sérültjeit a craiovai, a Târgu Jiu-i és a motruiui kórházakban ápolják.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!