Súlyos baleset történt egy Gorj megyei bányában, hárman meghaltak, többen megsérültek

2023. január 17. – 18:35

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyos baleset történt kedden egy Gorj megyei bánya külszíni fejtésénél. A Jilț Sud bánya területén felborult egy munkásokat szállító teherautó, aminek a következtében három személy meghalt, többen megsérültek – írja a Digi24.

A Complexul Energetic Oltenia közleménye szerint a baleset kedden 13 óra körül történt, amikor egy munkásokat szállító jármű megcsúszott az egyik szállítószalagot keresztező híd előtti lejtőn és a hídról letérve a szállítószalagra zuhant. A tájékoztatásuk szerint a balesetben összesen 16 személyt érintett: közülük 14-en a cég alkalmazottai. Három ember meghalt.

A Gorj Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség korábbi tájékoztatása szerint összesen 25 ember érintett a balesetben. Az első információk szerint a munkásokat szállító járműben elromlott a fék, ez okozta a tragédiát. A tájékoztatás szerint a baleset helyszíne mentőautókkal megközelíthetetlen volt, ezért a sérülteket a Jilț Sud bánya járműveivel szállították a mentőcsapatok tartózkodási helyére. A baleset sérültjeit a craiovai, a Târgu Jiu-i és a motruiui kórházakban ápolják.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!