Súlyos baleset történt egy Gorj megyei bányában, hárman meghaltak, többen megsérültek

2023. január 17. – 18:35

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyos baleset történt kedden egy Gorj megyei bánya külszíni fejtésénél. A Jilț Sud bánya területén felborult egy munkásokat szállító teherautó, aminek a következtében három személy meghalt, többen megsérültek – írja a Digi24.

A Complexul Energetic Oltenia közleménye szerint a baleset kedden 13 óra körül történt, amikor egy munkásokat szállító jármű megcsúszott az egyik szállítószalagot keresztező híd előtti lejtőn és a hídról letérve a szállítószalagra zuhant. A tájékoztatásuk szerint a balesetben összesen 16 személyt érintett: közülük 14-en a cég alkalmazottai. Három ember meghalt.

A Gorj Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség korábbi tájékoztatása szerint összesen 25 ember érintett a balesetben. Az első információk szerint a munkásokat szállító járműben elromlott a fék, ez okozta a tragédiát. A tájékoztatás szerint a baleset helyszíne mentőautókkal megközelíthetetlen volt, ezért a sérülteket a Jilț Sud bánya járműveivel szállították a mentőcsapatok tartózkodási helyére. A baleset sérültjeit a craiovai, a Târgu Jiu-i és a motruiui kórházakban ápolják.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!