Két acetilénnel teli fémcső is volt a munkások mellett a teherautóban a Gorj megyei bányabalesetnél

2023. január 17. – 20:52

Másolás

Vágólapra másolva

A Gorj megyei Dél-Jilţ szénbányában történt balesetkor a felborult teherautóban a munkásokon kívül két acetilént tartalmazó fémcső is volt – derítette ki a rendőrség.

A Gorj megyei rendőr-főkapitányság kedd esti tájékoztatása szerint a Mătăsari településhez tartozó bányában egy munkásokat szállító teherautó 51 éves sofőrje elvesztette a kontrollt, amikor a járműnek a szállítószalag fölött vezető hídon kellett volna áthaladnia, számolt be az Agerpres. A teherautó mintegy 3 métert zuhant a hídról és felborult. A jármű a munkások mellett két acetilént tartalmazó fémcsövet is szállított.

A balesetben életét vesztette egy 29, egy 38 és egy 48 éves férfi. További kilencen megsérültek. A sofőrt kórházban látják el, majd vért vesznek tőle, hogy megállapítsák, fogyasztott-e alkoholt.

A hatóságok gondatlanságból elkövetett emberölés, gondatlanságból elkövetett testi sértés és a munkavédelmi előírások be nem tartása miatt indítottak eljárást. A rendőrség és az ügyészség a baleset pontos körülményeinek megállapításán dolgozik – derül ki a tájékoztatásból.

Az Olténia Energetikai Vállalat tájékoztatása szerint a munkásokat teherautón szállították a cég székhelyére. A lejtőn lefele tartó járműnek az eddigi információk szerint elromlott a fékje és lezuhant egy hídról.

Virgil Popescu energiaügyi miniszter Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy kedd este a baleset helyszínére utazik. „Együttérzek a gyászoló családokkal és azért imádkozom, hogy legyen erejük megbirkózni az őket ért fájdalommal. A balesetben a komplexum más munkásai is megsérültek. Nem hagyhatunk válaszlépés nélkül egy ekkora tragédiát. Éppen most tartok Gorj megye felé” – olvasható a miniszter bejegyzésében.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!