Két acetilénnel teli fémcső is volt a munkások mellett a teherautóban a Gorj megyei bányabalesetnél

2023. január 17. – 20:52

Másolás

Vágólapra másolva

A Gorj megyei Dél-Jilţ szénbányában történt balesetkor a felborult teherautóban a munkásokon kívül két acetilént tartalmazó fémcső is volt – derítette ki a rendőrség.

A Gorj megyei rendőr-főkapitányság kedd esti tájékoztatása szerint a Mătăsari településhez tartozó bányában egy munkásokat szállító teherautó 51 éves sofőrje elvesztette a kontrollt, amikor a járműnek a szállítószalag fölött vezető hídon kellett volna áthaladnia, számolt be az Agerpres. A teherautó mintegy 3 métert zuhant a hídról és felborult. A jármű a munkások mellett két acetilént tartalmazó fémcsövet is szállított.

A balesetben életét vesztette egy 29, egy 38 és egy 48 éves férfi. További kilencen megsérültek. A sofőrt kórházban látják el, majd vért vesznek tőle, hogy megállapítsák, fogyasztott-e alkoholt.

A hatóságok gondatlanságból elkövetett emberölés, gondatlanságból elkövetett testi sértés és a munkavédelmi előírások be nem tartása miatt indítottak eljárást. A rendőrség és az ügyészség a baleset pontos körülményeinek megállapításán dolgozik – derül ki a tájékoztatásból.

Az Olténia Energetikai Vállalat tájékoztatása szerint a munkásokat teherautón szállították a cég székhelyére. A lejtőn lefele tartó járműnek az eddigi információk szerint elromlott a fékje és lezuhant egy hídról.

Virgil Popescu energiaügyi miniszter Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy kedd este a baleset helyszínére utazik. „Együttérzek a gyászoló családokkal és azért imádkozom, hogy legyen erejük megbirkózni az őket ért fájdalommal. A balesetben a komplexum más munkásai is megsérültek. Nem hagyhatunk válaszlépés nélkül egy ekkora tragédiát. Éppen most tartok Gorj megye felé” – olvasható a miniszter bejegyzésében.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!