Kritizálta a burkolat sózását egy politikus, megverték az utászok

2023. január 16. – 12:30

Másolás

Vágólapra másolva

Két kamionoson szeretett volna segíteni a Vaslui megyei Bunești-Averești község egyik önkormányzati képviselője, de nem járt sikerrel, sőt egy verést is beinkasszált. Constantin Iftene azt állítja, azért autózott ki péntek éjjel 244 D jelzésű megyei út egy csúszós szakaszára, mert azt hallotta, hogy két, a Moldovai Köztársaságból érkezett – és vélhetőleg eltévedt – kamionsofőr segítségre szorul. A járműveikkel ugyanis nem tudtak haladni a csúszós burkolaton, írja a vremeanoua.ro.

A politikus liveozott a helyszínről akkor is, amikor a kiérkező utászokkal találkozott, akik csúszásgátlót szórtak. Iftene a kiszórt anyagról kérdezgette őket, és azt kifogásolta, hogy a sózás után is csúszós maradt az úttest.

Az utászoknak azonban nem tetszett, hogy a képviselő kommentálja a munkájukat, ahogy az sem, hogy közvetít. Egyikük rámordult, hogy kapcsolja ki a telefonját, majd felszólították, hogy vigye el az autóját az útjukból, nem tudnak tőle haladni a munkával.

A politikus viszont tovább kommentált, ezért három munkás odament hozzá, és egyikük megütötte. Iftene ekkor megígérte nekik, hogy feljelentést tesz a rendőrségen, majd elindult az autójához. Sikerült is beülnie, azonban a munkások is odaértek időközben, és a nyitott ablakon keresztül elkezdték ütlegelni. A közvetítés azzal végződik, hogy a tanácsos bejelenti: a rendőrséghez fordul.