Kritizálta a burkolat sózását egy politikus, megverték az utászok

2023. január 16. – 13:30

Másolás

Vágólapra másolva

Két kamionoson szeretett volna segíteni a Vaslui megyei Bunești-Averești község egyik önkormányzati képviselője, de nem járt sikerrel, sőt egy verést is beinkasszált. Constantin Iftene azt állítja, azért autózott ki péntek éjjel 244 D jelzésű megyei út egy csúszós szakaszára, mert azt hallotta, hogy két, a Moldovai Köztársaságból érkezett – és vélhetőleg eltévedt – kamionsofőr segítségre szorul. A járműveikkel ugyanis nem tudtak haladni a csúszós burkolaton, írja a vremeanoua.ro.

A politikus liveozott a helyszínről akkor is, amikor a kiérkező utászokkal találkozott, akik csúszásgátlót szórtak. Iftene a kiszórt anyagról kérdezgette őket, és azt kifogásolta, hogy a sózás után is csúszós maradt az úttest.

Az utászoknak azonban nem tetszett, hogy a képviselő kommentálja a munkájukat, ahogy az sem, hogy közvetít. Egyikük rámordult, hogy kapcsolja ki a telefonját, majd felszólították, hogy vigye el az autóját az útjukból, nem tudnak tőle haladni a munkával.

A politikus viszont tovább kommentált, ezért három munkás odament hozzá, és egyikük megütötte. Iftene ekkor megígérte nekik, hogy feljelentést tesz a rendőrségen, majd elindult az autójához. Sikerült is beülnie, azonban a munkások is odaértek időközben, és a nyitott ablakon keresztül elkezdték ütlegelni. A közvetítés azzal végződik, hogy a tanácsos bejelenti: a rendőrséghez fordul.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!