Kórházi gondatlanság miatt égési sérülések keletkeztek egy másfél éves gyerek szaruhártyáján

2023. január 16. – 15:26

Másolás

Vágólapra másolva

Égési sérülések keletkeztek egy másfél éves kislány szaruhártyáján, akit a bukaresti Victor Gomoiu gyerekkórházba vitt be az édesapja kivizsgálásra. A gyereknél fertőző légúti betegséget állapítottak meg, ezért az apjával együtt elkülönítették egy terembe. Itt viszont, ahol kb. háromnegyed órát vártak, egy UV-lámpa égett, írja a news.ro.

Miután a közöségi média felkapta az ügyet, a kórház igazgatója elmondta, nagyon sajnálatosnak tartják az esetet, és megjegyezte: a felelős, egy betegápoló, már felmondott, és egy belső vizsgálatot is kezdeményeztek. Hozzátette: az orvos, aki vizsgálta a gyereket, azonnal észrevette az égő lámpát és eloltotta.

Az egészségügyi miniszter is kivizsgálást tervez. Alexandru Rafila újságírói kérdésre kifejtette, kétféle, ultraibolya sugarakkal működő lámpát használnak a kórházakban. Van olyan, ami védővel ellátott, ez nem okoz gondot, viszont amelyeken nincs védő – és a szóban forgó lápma is ezek közé tartozik – azokkal óvatosan kell bánni. Azaz amikor felgyújtják, az embereknek el kell hagyniuk a szobát. A kórház igazgatója egyébként azt panaszolta, hogy nem találnak szakképzett munkatársakat. Rafila szerint azonban a szabályzat betartásához nem kell feltétlenül magasszintű szakirányú végzettség.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!