Kórházi gondatlanság miatt égési sérülések keletkeztek egy másfél éves gyerek szaruhártyáján

2023. január 16. – 14:26

Másolás

Vágólapra másolva

Égési sérülések keletkeztek egy másfél éves kislány szaruhártyáján, akit a bukaresti Victor Gomoiu gyerekkórházba vitt be az édesapja kivizsgálásra. A gyereknél fertőző légúti betegséget állapítottak meg, ezért az apjával együtt elkülönítették egy terembe. Itt viszont, ahol kb. háromnegyed órát vártak, egy UV-lámpa égett, írja a news.ro.

Miután a közöségi média felkapta az ügyet, a kórház igazgatója elmondta, nagyon sajnálatosnak tartják az esetet, és megjegyezte: a felelős, egy betegápoló, már felmondott, és egy belső vizsgálatot is kezdeményeztek. Hozzátette: az orvos, aki vizsgálta a gyereket, azonnal észrevette az égő lámpát és eloltotta.

Az egészségügyi miniszter is kivizsgálást tervez. Alexandru Rafila újságírói kérdésre kifejtette, kétféle, ultraibolya sugarakkal működő lámpát használnak a kórházakban. Van olyan, ami védővel ellátott, ez nem okoz gondot, viszont amelyeken nincs védő – és a szóban forgó lápma is ezek közé tartozik – azokkal óvatosan kell bánni. Azaz amikor felgyújtják, az embereknek el kell hagyniuk a szobát. A kórház igazgatója egyébként azt panaszolta, hogy nem találnak szakképzett munkatársakat. Rafila szerint azonban a szabályzat betartásához nem kell feltétlenül magasszintű szakirányú végzettség.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!