Orosz gyártmányú a rakétaalkatrész, amit a Fekete-tenger partján találtak

2023. január 16. – 19:25

Másolás

Vágólapra másolva

Orosz gyártmányú az a rakétahajtómű-alkatrész, amit vasárnap a Fekete-tenger romániai partján, Periboina és Săcele között találtak meg – tájékoztatott hétfőn a haditengerészeti erők vezérkara.

A közlemény szerint a tengerbe zuhant alkatrészt vélhetően az áramlatok sodorták a román partokhoz. A hajtóműdarabot a konstancai katasztrófavédelmi felügyelőségtől vette át a haditengerészeti erők vezérkara. Jelenleg még folyamatban van a tanulmányozása, írja az Agerpres.

A vezérkar közölte azt is, hogy az alkatrész nem tartalmaz semmilyen veszélyes anyagot, az orosz fejlesztésű önjáró légvédelmi rendszer, a Pancir-SZ1 által használt 57E6-os típusú föld-levegő rakéta hajtóművének az egyik csöve. Hozzátették, hogy a rakétát az orosz fél a Fekete-tenger északi részén nemrégiben végrehajtott hadműveletei során használhatta.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!