Figyelmeztető lövésekkel állították meg a csendőrök a fatolvajokat

2023. január 16. – 16:30

Másolás

Vágólapra másolva

Figyelmeztető lövések leadásával állították meg a hatóságok fatolvajok egy csoportját a Maros megyei Petele község térségében – számolt be hétfőn a marosvásárhelyi csendőrség közleménye alapján az Agerpres.

Közleményük szerint a járőreik vasárnap 17 óra körül láncfűrész zaját hallották a település melletti erdőben, és nagy fákat láttak kidőlni. A zaj forrásához közeledve fatolvajokat értek tetten, akik a csendőrök láttán menekülni kezdtek a község irányába. Mivel a felszólítás ellenére a férfiak nem álltak meg, az egyik járőr több figyelmeztető lövést adott le a szolgálati fegyverével. A fatolvajokat így feltartóztatták, egyiküket pedig őrizetbe vették.

A csendőrök a helyszínen 40 és 60 centiméter közötti átmérőjű, kivágott fenyő- és tölgyfákat találtak és foglaltak le, a kár értéke körülbelül 9000 lej. Lefoglalták a fatolvajok erdőben elhagyott láncfűrészeit és járműveit is.

A tettesek ellen törvénytelen fakivágás gyanújával indult vizsgálat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!