Hálából a vakcinákért nyolcmillió dollár értékű adományt küld Romániának Dél-Korea

2023. január 16. – 19:24

Másolás

Vágólapra másolva

Megközelítőleg nyolcmillió dollár értékű adományt – orvosi és számítástechnikai felszereléseket – adományoz Dél-Korea Romániának. A hírt Alexandru Rafila egészségügyi miniszter jelentette be Rim Kap-szo dél-koreai nagykövettel közösen tartott hétfői sajtótájékoztatóján. Dél-Korea viszonzásképpen küldi az adományt, miután Románia koronavírus elleni vakcinákat adományozott a távol-keleti országnak, írja az Agerpres.

Rafila közölte, az eszközök az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) és a regionális közegészségügyi központok tevékenységéhez szükségesek, és ez év közepétől novemberig érkeznek az országba.

Az adomány a dohány-, dohánytermék- és vízminőség ellenőrzésére kifejlesztett komplex felszereléseket, fertőző betegségek diagnosztizálására, szekvenálásra alkalmas berendezéseket, valamint nagy kapacitású fagyasztókat tartalmaz; utóbbiakban mínusz 80 fokon tárolhatók majd a biológiai termékek, oltóanyagok.

Alexandru Rafila kihangsúlyozta, hogy vadonatúj, csúcstechnológiás termékekről van szó. A felszereléseket Bukarestbe, Kolozsvárra, Temesvárra, Marosvásárhelyre és Iaşi-ba szállítják a regionális közegészségügyi központokba.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!