Trichinella-fertőzéssel került kórházba három Szatmár megyei gyerek

2023. január 13. – 14:53

Másolás

Vágólapra másolva

Trichinellózissal beutalták a szatmárnémeti megyei kórházba egy felsőboldádi (Stâna) család három gyermekét, miután trichinellával fertőzött sertéshúst fogyasztottak – tájékoztatott pénteken az egészségügyi intézmény.

Közleményük szerint három testvért, egy 4, egy 9 és egy 11 éves gyermeket kezelnek trichinellózissal a járványosztályon, írja az Agerpres.

A Szatmár megyei állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági igazgatóság képviselői elmondták, a tulajdonos nem végeztetett trichinella-vizsgálatot, amikor levágták a sertést, így csak akkor derült fény a fertőzésre, amikor jelentkeztek a betegség tünetei a húsból fogyasztó személyeknél. Mivel az állat nem szerepelt az országos adatbázisban, a tulajdonosa nem jogosult a kártérítésre – tették hozzá.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!