Átadták a Tamási Áron Gimnázium felújított melléképületét Székelyudvarhelyen

2023. január 13. – 17:30

Másolás

Vágólapra másolva


Átadták pénteken a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium felújított melléképületét. A tanintézet főépületéhez hasonlóan az egykori Zárda is a magyar kormány támogatásával újult meg.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára ünnepi beszédében arra intette a jelenlévő fiatalokat, hogy ne higgyenek a Nyugat csábításának, merjék vállalni, hogy a szülőföldjükön maradnak. Rámutatott: le kell győzni „a Nyugat önzőségét”, de a kishitűséget is, ezért kell a tudást erősíteni.

A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium felújított melléképülete – Fotó: Veres Nándor/MTI
A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium felújított melléképülete – Fotó: Veres Nándor/MTI

Kallós Zoltán, a romániai oktatási minisztérium államtitkára beszédében kifejtette: az iskola nem csak az oktatásról szól, hanem a közösségről is. Hozzátette, jó lenne, ha az iskola mostani diákjai húsz év múlva is a közösség tagjai lennének, és helyeiket gyermekeik foglalnák el a padban. (MTI)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!